Elkészítés: 1. Sütőpapírral kibélelünk egy kapcsos tortaformát, és a sütőt előmelegítjük.
2. A tésztához a tojásokat a cukorral 7-8 perc alatt keményre verjük. A sütőporral és keményítővel elkevert lisztet átszitáljuk, majd a tojásos keverékhez adjuk. A formába öntjük és megsütjük.
3. A krémhez a zselatint hideg vízbe áztatjuk. Felverjük a tejszínt, félidőben a habfixálót hozzáadjuk, majd a mascarponéval óvatosan összeforgatjuk.
4. A lime-okat alaposan megmossuk, szárazra töröljük. 3-nak a héját lereszeljük, a belsejét kifilézzük. A maradék 5-nek kifacsarjuk a levét, amit a cukorral elkeverünk. A menta leveleit lecsipkedjük, néhányat a díszítéshez félreteszünk, a többit nagyon apróra vágjuk.
5. A cukros lime-levet felmelegítjük, a kinyomkodott zselatinlapokat beletesszük, amikor a cukor már felolvadt, és a zselatinlapokat is feloldjuk benne. Kicsit kihűtjük, majd az apróra vágott mentaleveleket beleforgatjuk a lereszelt lime-héjjal együtt. A mascarponés krémbe forgatjuk, óvatosan. Végül a zselatinos lime-levet is beleöntjük, és alaposan, de óvatos mozdulatokkal elkeverjük. Dermedésig hűtőbe tesszük (1 óra).
6. A tésztát 3 lapra vágjuk. Tejjel meglocsoljuk a lapokat, fél órát pihentetjük. A krémmel betöltjük a lapokat, a torta oldalát is bevonjuk vele, majd a félretett lime-gerezdekkel, mentalevelekkel díszítjük. Hűtőben 1 órát pihentetjük tálalás előtt, de előző nap is elkészíthető.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.