Elkészítés: 1. A spárgához való vizet feltesszük főni, ha felforrt, hozzáadjuk a citrom levét, a cukrot és 1 teáskanál sót. Közben a spárgát meghámozzuk, majd fedő alatt kb. 8-10 percig főzzükt. Akkor jó, ha még egy kicsit roppanós. (Ezt úgy tudjuk ellenőrizni, hogy egy szedőkanálra helyezzük, és ha szépen rugózik a spárga két vége, akkor éppen jó, ha már lekonyul, akkor már túlfőtt.)
2. A spárgával párhuzamosan a tojásokat is megfőzzük.
3. Az öntethez a zöldségeket és a főtt tojásokat apró kockára vágjuk, majd összekeverjük 5 evőkanál olívaolajjal és az ecettel, sózzuk, borsozzuk. A főtt spárgát négy darabba vágjuk, és azt is hozzáadjuk.
4. A fokhagymát, a bazsalikomleveleket és a sót mozsárban összezúzzuk, 4 evőkanál extra szűz olívaolajjal összekeverjük.
5. A bagettet rézsútosan vékony szeletekre vágjuk, kenyérpirítóban megpirítjuk.
6. A pirított bagettszeleteket megkenjük a bazsalikomos szósszal.
7. A spárgás öntetet tányérra szedjük, olívaolajjal meglocsoljuk, és a meleg bagettszeletekkel tálaljuk.
Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: azonnal
1 adag: 482 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.