Elkészítés: 1. A spárgához való vizet feltesszük főni, ha felforrt, hozzáadjuk a citrom levét, a cukrot és 1 teáskanál sót. Közben a spárgát meghámozzuk, majd fedő alatt kb. 8-10 percig főzzükt. Akkor jó, ha még egy kicsit roppanós. (Ezt úgy tudjuk ellenőrizni, hogy egy szedőkanálra helyezzük, és ha szépen rugózik a spárga két vége, akkor éppen jó, ha már lekonyul, akkor már túlfőtt.)
2. A spárgával párhuzamosan a tojásokat is megfőzzük.
3. Az öntethez a zöldségeket és a főtt tojásokat apró kockára vágjuk, majd összekeverjük 5 evőkanál olívaolajjal és az ecettel, sózzuk, borsozzuk. A főtt spárgát négy darabba vágjuk, és azt is hozzáadjuk.
4. A fokhagymát, a bazsalikomleveleket és a sót mozsárban összezúzzuk, 4 evőkanál extra szűz olívaolajjal összekeverjük.
5. A bagettet rézsútosan vékony szeletekre vágjuk, kenyérpirítóban megpirítjuk.
6. A pirított bagettszeleteket megkenjük a bazsalikomos szósszal.
7. A spárgás öntetet tányérra szedjük, olívaolajjal meglocsoljuk, és a meleg bagettszeletekkel tálaljuk.
Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: azonnal
1 adag: 482 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.