Előkészítés: A húst hosszában csíkokra, majd 2 cm-es darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, és vékony gerezdekre szeljük. A fokhagymát felaprítjuk.
Elkészítés: A cukrot az olajon megolvasztjuk, hozzáadjuk a hagymát, és arany barnára sütjük. Leöntjük a vörösborral és az ecettel, beletesszük a húst, a majoránnát, a kakukkfüvet, a fokhagymát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Lefedve addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul (kb. 50 perc). Félidőben hozzáadjuk a húslevest. Közben megtisztítjuk a zellert, a fehérrépát, a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, kb. 1 cm-es darabokra vágjuk őket, és forró sós vízben puhára főzzük, majd lecsepegtetjük. A tejfölben elkeverjük a lisztet, és a főzési idő vége felé hozzákeverjük a pörkölthöz. Tálalás előtt a zöldségeket belekeverjük a pörköltbe, és jól átmelegítjük. Nokedlivel vagy gombóccal kiváló.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.