Elkészítés: Az újhagymát vékonyan felkarikázzuk, a paradicsomot nagyobb darabokra felvágjuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a karikára vágott újhagymát, elkezdjük párolni. Pár perc után hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, majd óvatosan összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, és 1-2 percig együtt pároljuk.
Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a spenótleveleket és a bazsalikomot, összerázogatjuk, hogy a levelek kissé megfonnyadjanak.
Egy jénai tálat alaposan kikenünk, majd az előpárolt zöldségeket beleöntjük, a ricottából kis halmokat kanalazunk a tetejére.
A tojásokat felütjük, sózzuk, megszórjuk őrölt borssal, majd villával felverjük. Ezután óvatosan a ricottás zöldségek tetejére öntjük, hogy lehetőleg mindenhova jusson belőle.
Előmelegített sütőbe toljuk, majd közepes hőfokon 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd ízlés szerint felszeletelve tálaljuk. Kínálhatunk mellé ízlés szerint salátát vagy egy szelet kenyeret, péksüteményt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.