Előkészítése: a megtisztított és kis egyforma kockákra vágott zöldségeket a következő módon főzöm meg: a vizet fazékban felforralom, beleszórom az ételízesítőt, és beleteszem a sárgarépát. Az újraforrástól számított 5 perc múlva a répát leszűröm. A leszűrt levet ismét felforralom, ezután a zellert főzöm benne néhány percig. Végül a kukoricát és a zöldborsót egyszerre beleteszem, és ugyancsak megfőzöm. A leszűrt lébe szűrőn keresztülcsavarom a citromlevet. Tetszés szerinti formát folpack fóliával kibélelek.
Elkészítése: a zselatint kis lábosba szórom, majd ráöntök 1 dl hideg vizet. Ötpercnyi áztatás után a meleg zöldséglevet apránként hozzáöntve simára keverem. (Ha a zselatinszemcsék nem oldódnak, akkor az összes levet kis lángra teszem, és folyamatosan kevergetve feloldom.) Az előkészített forma aljára kevés levet öntök, amit hűtőszekrényben megdermesztek, majd rákanalazom az összekevert zöldséget. Meglocsoljuk a zselatinos lével, majd annyi időre teszem be a hűtőszekrénybe, amíg meg nem dermed. Végül az összes lével felöntöm. Az edényt befedem, és legalább fél napig hűtöm. Tálalás előtt a zöldségkocsonyát tálra borítom, és ízesített kefirrel vagy tejföllel, esetleg paradicsom- vagy tartármártással kínálom.
2024.11.29.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.