Elkészítés: Kenyérsütőgépbe helyezzük a hozzávalókat, és (8-as) dagaszt és keleszt másfélórás programot választjuk. Amikor a másfél óra letelt és sípol a gép, leállítjuk (különben automatikusan megsüti). A tésztát (meleg helyen, mert könnyen megfázik a kelt tészta) picit lisztezett deszkára borítjuk. 12 részre osztjuk. A sütőt bekapcsoljuk, kicsit bemelegítjük, 50 fok körüli legyen. Ha elég meleg, elzárjuk, és majd itt kelesztjük tovább az elkészített zsemléket.
Zsemléket formálunk a tésztából a tenyerünkben. Enyhén olajozott nagyobb tepsibe teszünk 3x4 zsemlét úgy, hogy maradjon hely a növekedéshez. Betesszük a sütőbe 50 percre kelni.
Ha letelt az idő, kivesszük a sütőből a tepsit, ekkorra már szépen megkeltek a zsemlék. Bekapcsoljuk a sütőt, 180 fokra melegítjük, betesszük a zsemléket alulra. 15 perc után kivesszük, és vízzel megkenjük a tetejét. Visszatesszük a sütőbe, és zsemleszínűre sütjük.
(A sütés ideje összesen 22-25 perc.)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.