Elkészítése: 3-4 zsemélt kockára vágok, kiszárítom. 1 fej hagymát, 3-4 szelet szalonnát kis kockákra vágok, serpenyõben a szalonnát kiolvasztom, megpirítom a hagymával együtt. Elkészítem 1 tojásból, sóval, bögre liszttel és 1/2 bögre vízzel a galuskatésztát és abba beleteszem a zsemlekockát meg a hagymát, szalonnát, kis sót, borsot, majorannát. Jól összekeverem. Egy nagy alufóliát beolajozok, abba beletekerem a zsemlegombóctésztát és óvatosan egy nagy fazék lobogó, forró sós vízve beletéve abban megfõzöm. (Tût kell beleszúrni, amikor nem tésztás, akkor jó.) Leszedem róla a fóliát, hosszú tálon felvágom, kicsit megvajazom és beteszem a sütõbe, hogy megpiruljon a teteje. Ti még ilyet nem ettetek! De ha megcsináljátok, fogtok.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.