Előkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk. A mazsolát megmossuk, lecsepegtetjük. Elkészítés: A vajat a cukorral és a tojássárgákkal habosra keverjük. Beleforgatjuk a zsemlemorzsát és hozzáöntjük a tejet. Összekeverjük, beledolgozzuk a mazsolát, egy csipet sót, a mandulát és rumot. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és lazán a zsemlemorzsás masszába forgatjuk. Kivajazunk egy kb. 2 literes kuglófformát, és megszórjuk zsemlemorzsával. Beleöntjük a masszát, alufóliával befedjük. Fazékba állítjuk a formát, és annyi vizet töltünk mellé, hogy félig ellepje. Lefedjük a fazekat, és felforraljuk a vizet. Ezután lassú tűzön kb. 60 percig lassan főzzük a pudingot. Elzárjuk a tüzet, és még 15 percig a vízben hagyjuk a pudingot. Közben elkészítjük a borhabot. Habosra keverjük a tojást a keményítővel, a cukorral, a borral és citrom héjával, levével. Lassú tűzön, állandóan kevergetve felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről, és hideg vízbe állítjuk a fazekat. Addig keverjük a habot, amíg kihűl. Tálra borítjuk a pudingot, és a borhabbal kínáljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.