Elkészítés: A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk. Hűtőben pihentetjük, míg a tölteléket elkészitjük.
A darált diót 10-15 dkg cukorral és pici reszelt citromhéjjal összekeverjük. A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A tepsit vajjal kikenjük.
A tésztát 4 részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk. Az első lapot a tepsibe simítjuk, a dió felével egyenletesen megszórjuk. A második lapot lekvárral kenjük meg. A harmadik lapra a maradék dió kerül, majd az utolsó lappal befedjük. Egész tojással megkenjük.
A zserbót az előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük.
Ha kihűlt, a kevés olajjal felolvasztott csokival bevonjuk. Ha megkötött a csoki, téglalap alakúra felszeljük.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.