Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Lila hagymás, majonézes krumplisaláta recept
Lila hagymás, majonézes krumplisaláta
Virslis lencsesaláta recept
Virslis lencsesaláta
Újévi lencsefőzelék recept
Újévi lencsefőzelék
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Kaszinótojás és tormakrémes sonkatekercs recept
Kaszinótojás és tormakrémes sonkatekercs
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Klasszikus korhelyleves recept
Klasszikus korhelyleves
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Lencsés-húsos hasé recept
Lencsés-húsos hasé
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
Lencseleves kolbásszal recept
Lencseleves kolbásszal
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
Csicsóka

Receptek csicsóka hozzávalóval

Leírás

A csicsóka leginkább a krumplihoz hasonlítható, annak ellenére, hogy növénytanilag a napraforgóhoz áll közel. Észak-Amerikából származik, az indiánok közkedvelt alapanyaga volt, ami többek között igénytelenségének köszönhető. Európában a 17. században kezdett el terjedni, először a két gasztro nagyhatalomban, Olaszországban és Franciaországban. 

A csicsóka manapság az egyik legnépszerűbb bio hozzávaló, ugyanis annyira igénytelen növény, hogy permetezni sem kell. A szegények krumplija néven is hivatkoznak erre a hozzávalóra, amiből meglepően sokféle ételt lehet készíteni, nagyon egyszerűen. További népi nevei: csókapityók, földialma, tótrépa. Próbáld ki csicsókás receptjeinket!

Mikor vedd?

A csicsóka szezonja télen van, ebben az időszakban érdemes piacon is keresni.

Hogyan tárold?

Ideálisan hűvös, párás helyen kell tárolni. Műanyag zacskóban tovább eláll, azonban vékony héja miatt nem bírja olyan sokáig, mint a hagyományos burgonya.
Tápérték(100 g)
73 kcal Energia
0 g Zsír
15.8 g Szénhidrát
2 g Fehérje
Csicsóka receptek (48 db)
Legfrissebb

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.