A csicsóka leginkább a krumplihoz hasonlítható, annak ellenére, hogy növénytanilag a napraforgóhoz áll közel. Észak-Amerikából származik, az indiánok közkedvelt alapanyaga volt, ami többek között igénytelenségének köszönhető. Európában a 17. században kezdett el terjedni, először a két gasztro nagyhatalomban, Olaszországban és Franciaországban.
A csicsóka manapság az egyik legnépszerűbb bio hozzávaló, ugyanis annyira igénytelen növény, hogy permetezni sem kell. A szegények krumplija néven is hivatkoznak erre a hozzávalóra, amiből meglepően sokféle ételt lehet készíteni, nagyon egyszerűen. További népi nevei: csókapityók, földialma, tótrépa. Próbáld ki csicsókás receptjeinket!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.