Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Minestrone recept
Minestrone
Alapételek

5 fantasztikus farsangi sütemény: ezeket ne hagyd ki, ha újítani szeretnél!

churros
Vízkereszttől hamvazószerdáig világszerte egymást érik a táncos-jelmezes mulatságok, amelyek elképzelhetetlenek a régiókra jellemző fánkok és más édes sütemények nélkül.

1. Beignet

A legenda szerint Marie Antoinette egyszer kiszökött a palotából a karneváli forgatagba, és annyira ízlett neki a porcukorral bőven megszórt szögletes fánk, hogy az árus egész készletét felvásároltatta. A 18. században a francia bevándorlók meghonosították a süteményt az Újvilágban, és a beignet a híres New Orleans-i farsang, a Mardi Gras kedvence lett. 1986-tól ez Louisiana állam hivatalos fánkja.
 

2. Berliner

A nálunk is közkedvelt töltött szalagos fánkot a világ számos pontján berlininek nevezik, hiszen a sütemény a németek szerint a 15. századi Berlinben született. Kezdetben töltetlen változatban készült, manapság vaníliaszószt, pudingot esetleg lekvárt nyomnak bele, a tetejére pedig cukorszórás helyett nemegyszer máz kerül.
 

3. Churros

Spanyolországban, sőt Dél- és Közép-Amerikában is egész évben megkóstolhatod ezt a jellegzetes süteményt. A legtöbb fánktól eltérően nem kelesztik és szaggatják, hanem az égetett tésztát felhevített olajba nyomják, mint a tolófánkot. Végül a churrost forró csokoládéba mártogatják vagy fahéjas cukorral megszórva fogyasztják.
 

4. Fasnachtschüechli

A svájci hegyek között az egészen vékonyra sütött ropogós csörögetallér a hagyományos karneváli sütemény.
 

5. Paczki

A lengyel pékségekben szinte mindig kapható töltetlen fánk története állítólag a középkorba nyúlik vissza. Ekkor alakult ki a recept a királyi udvarban ténykedő francia szakácsok közreműködésével. A paczkit legtöbbször cukormázzal bevonva kínálják.
 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.