Csupacsokis brownie
Vadas marha
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kijevi csirkemell rizibizivel
Farsangi szalagos fánk
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Tojásos nokedli fejes salátával
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Epres blondie
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Krémes spenótfőzelék
Zsemlegombóc
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Körömpörkölt csülökkel
Dubarry-csirkemell
Dödölle - az eredeti recept
Babgulyás
Kínai szezámmagos csirke
Alapételek

5 fantasztikus farsangi sütemény: ezeket ne hagyd ki, ha újítani szeretnél!

churros
Vízkereszttől hamvazószerdáig világszerte egymást érik a táncos-jelmezes mulatságok, amelyek elképzelhetetlenek a régiókra jellemző fánkok és más édes sütemények nélkül.

1. Beignet

A legenda szerint Marie Antoinette egyszer kiszökött a palotából a karneváli forgatagba, és annyira ízlett neki a porcukorral bőven megszórt szögletes fánk, hogy az árus egész készletét felvásároltatta. A 18. században a francia bevándorlók meghonosították a süteményt az Újvilágban, és a beignet a híres New Orleans-i farsang, a Mardi Gras kedvence lett. 1986-tól ez Louisiana állam hivatalos fánkja.
 

2. Berliner

A nálunk is közkedvelt töltött szalagos fánkot a világ számos pontján berlininek nevezik, hiszen a sütemény a németek szerint a 15. századi Berlinben született. Kezdetben töltetlen változatban készült, manapság vaníliaszószt, pudingot esetleg lekvárt nyomnak bele, a tetejére pedig cukorszórás helyett nemegyszer máz kerül.
 

3. Churros

Spanyolországban, sőt Dél- és Közép-Amerikában is egész évben megkóstolhatod ezt a jellegzetes süteményt. A legtöbb fánktól eltérően nem kelesztik és szaggatják, hanem az égetett tésztát felhevített olajba nyomják, mint a tolófánkot. Végül a churrost forró csokoládéba mártogatják vagy fahéjas cukorral megszórva fogyasztják.
 

4. Fasnachtschüechli

A svájci hegyek között az egészen vékonyra sütött ropogós csörögetallér a hagyományos karneváli sütemény.
 

5. Paczki

A lengyel pékségekben szinte mindig kapható töltetlen fánk története állítólag a középkorba nyúlik vissza. Ekkor alakult ki a recept a királyi udvarban ténykedő francia szakácsok közreműködésével. A paczkit legtöbbször cukormázzal bevonva kínálják.
 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.