Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Alapételek

5 fantasztikus farsangi sütemény: ezeket ne hagyd ki, ha újítani szeretnél!

churros
Vízkereszttől hamvazószerdáig világszerte egymást érik a táncos-jelmezes mulatságok, amelyek elképzelhetetlenek a régiókra jellemző fánkok és más édes sütemények nélkül.

1. Beignet

A legenda szerint Marie Antoinette egyszer kiszökött a palotából a karneváli forgatagba, és annyira ízlett neki a porcukorral bőven megszórt szögletes fánk, hogy az árus egész készletét felvásároltatta. A 18. században a francia bevándorlók meghonosították a süteményt az Újvilágban, és a beignet a híres New Orleans-i farsang, a Mardi Gras kedvence lett. 1986-tól ez Louisiana állam hivatalos fánkja.
 

2. Berliner

A nálunk is közkedvelt töltött szalagos fánkot a világ számos pontján berlininek nevezik, hiszen a sütemény a németek szerint a 15. századi Berlinben született. Kezdetben töltetlen változatban készült, manapság vaníliaszószt, pudingot esetleg lekvárt nyomnak bele, a tetejére pedig cukorszórás helyett nemegyszer máz kerül.
 

3. Churros

Spanyolországban, sőt Dél- és Közép-Amerikában is egész évben megkóstolhatod ezt a jellegzetes süteményt. A legtöbb fánktól eltérően nem kelesztik és szaggatják, hanem az égetett tésztát felhevített olajba nyomják, mint a tolófánkot. Végül a churrost forró csokoládéba mártogatják vagy fahéjas cukorral megszórva fogyasztják.
 

4. Fasnachtschüechli

A svájci hegyek között az egészen vékonyra sütött ropogós csörögetallér a hagyományos karneváli sütemény.
 

5. Paczki

A lengyel pékségekben szinte mindig kapható töltetlen fánk története állítólag a középkorba nyúlik vissza. Ekkor alakult ki a recept a királyi udvarban ténykedő francia szakácsok közreműködésével. A paczkit legtöbbször cukormázzal bevonva kínálják.
 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.