Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mákos guba  recept
Mákos guba
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a csirke igazi adu ász a konyhában, hiszen számtalan módon elkészíthető, ráadásul gyorsan és könnyen lehet vele dolgozni. Nem árt azonban néhány alapszabályt betartani, ha nem akarunk száraz és ízetlen fogást feltálalni a családnak.
Hogyan válasszunk?

Vásárlásnál ügyeljünk arra, hogy a hús és a bőr is feszes legyen. Ha ráncos, akkor valószínűleg már jó néhány napja a pultban áll. A friss hús hűtve két-három napig, fagyasztva pedig nyolc-tíz hónapig tartható el biztonságosan. A színe fehér vagy halvány rózsaszín. A szabad tartásban nevelt csirkéké valamivel sötétebb: a sárga bőr szabad tartásra utal, bár ezt ma már különböző színezékekkel is elő tudják idézni.

MIRE FIGYELJ, HA CSIRKEHÚSSAL SÜTSZ VAGY FŐZÖL? >>>
Miért pont csirke?

Az egyik legnépszerűbb fehérjeforrás, amely vitaminokban és ásványi anyagokban, sőt omega-3 és omega-6 zsírsavakban is igen gazdag. A zsírszövet a bőr alatt helyezkedik el, de nem szövi át az izomrostokat, így a bőr eltávolításával a csirkében található zsírmennyiség felétől is megszabadulunk.

Csirkemell receptek >>>
Tippek

1. Semleges íze miatt a csirkehús igen fantáziadúsan elkészíthető: szinte bármilyen fűszer jól illik hozzá; főzhetjük, süthetjük, párolhatjuk; készülhet belőle leves, sült, saláta és pörkölt. De van néhány alapszabály, amelyeket nem árt betartani.

2. Elkészítés előtt alaposan mosd meg, majd töröld szárazra a csirkehúst, hogy a fűszerek könnyebben át tudják járni!

3. A csirkehúst mindig teljesen főzd meg vagy süsd át, mert a nyers hústól megbetegedhetsz.

4. A szelet húsok – különösen igaz ez a csirkemellre – nagyon hamar átsülnek, és azután még hamarabb kiszáradnak, így ezeket nem szabad sokáig hőkezelni. Omlósabbak lesznek a hússzeletek, ha elkészítés előtt 1 órára sós vízbe áztatod őket.

5. A rántott csirke akkor lesz igazán ropogós, ha sütés előtt a bepanírozott húst egy órára berakod a hűtőbe.

6. Ha egészben sütöd a csirkét, a sütés első felére érdemes alufóliába csomagolni a kiálló szárny- és combvégeket, hogy ne égjenek meg.

7. Sütés közben nem szárad ki a hús, ha a szaftjával locsolgatod. Ha pedig a sütés vége előtt megkened a bőrét egy kis sörrel vagy mézzel, akkor igazán ropogós lesz.

8. Sütés után érdemes a csirkét alufóliába csomagolva 15 percig pihentetni, hogy az értékes nedvek a húsban maradjanak.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.