Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mákos guba  recept
Mákos guba
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a csirke igazi adu ász a konyhában, hiszen számtalan módon elkészíthető, ráadásul gyorsan és könnyen lehet vele dolgozni. Nem árt azonban néhány alapszabályt betartani, ha nem akarunk száraz és ízetlen fogást feltálalni a családnak.
Hogyan válasszunk?

Vásárlásnál ügyeljünk arra, hogy a hús és a bőr is feszes legyen. Ha ráncos, akkor valószínűleg már jó néhány napja a pultban áll. A friss hús hűtve két-három napig, fagyasztva pedig nyolc-tíz hónapig tartható el biztonságosan. A színe fehér vagy halvány rózsaszín. A szabad tartásban nevelt csirkéké valamivel sötétebb: a sárga bőr szabad tartásra utal, bár ezt ma már különböző színezékekkel is elő tudják idézni.

MIRE FIGYELJ, HA CSIRKEHÚSSAL SÜTSZ VAGY FŐZÖL? >>>
Miért pont csirke?

Az egyik legnépszerűbb fehérjeforrás, amely vitaminokban és ásványi anyagokban, sőt omega-3 és omega-6 zsírsavakban is igen gazdag. A zsírszövet a bőr alatt helyezkedik el, de nem szövi át az izomrostokat, így a bőr eltávolításával a csirkében található zsírmennyiség felétől is megszabadulunk.

Csirkemell receptek >>>
Tippek

1. Semleges íze miatt a csirkehús igen fantáziadúsan elkészíthető: szinte bármilyen fűszer jól illik hozzá; főzhetjük, süthetjük, párolhatjuk; készülhet belőle leves, sült, saláta és pörkölt. De van néhány alapszabály, amelyeket nem árt betartani.

2. Elkészítés előtt alaposan mosd meg, majd töröld szárazra a csirkehúst, hogy a fűszerek könnyebben át tudják járni!

3. A csirkehúst mindig teljesen főzd meg vagy süsd át, mert a nyers hústól megbetegedhetsz.

4. A szelet húsok – különösen igaz ez a csirkemellre – nagyon hamar átsülnek, és azután még hamarabb kiszáradnak, így ezeket nem szabad sokáig hőkezelni. Omlósabbak lesznek a hússzeletek, ha elkészítés előtt 1 órára sós vízbe áztatod őket.

5. A rántott csirke akkor lesz igazán ropogós, ha sütés előtt a bepanírozott húst egy órára berakod a hűtőbe.

6. Ha egészben sütöd a csirkét, a sütés első felére érdemes alufóliába csomagolni a kiálló szárny- és combvégeket, hogy ne égjenek meg.

7. Sütés közben nem szárad ki a hús, ha a szaftjával locsolgatod. Ha pedig a sütés vége előtt megkened a bőrét egy kis sörrel vagy mézzel, akkor igazán ropogós lesz.

8. Sütés után érdemes a csirkét alufóliába csomagolva 15 percig pihentetni, hogy az értékes nedvek a húsban maradjanak.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.