A tészta kirepedésétől vagy megkeményedésétől illetve a töltelék kifolyásától rettegők kedvence a reszelt túrós sütemény - és ezen nincs is mit csodálkozni: a tésztája omlós, a tölteléke masszív, mégis könnyű, és mivel a tetejére könnyedén ráreszeljük, nem pedig rásimítjuk a második réteget, kirepedni sem fog! Persze, mint mindennek, a tökéletes reszelt túrósnak is van egy kulcsmozzanata, amire érdemes odafigyelni, különben ezzel a pofonegyszerű süteménnyel is meggyűlhet a bajunk. Ez pedig nem más, mint a tészta hűtése. Ha ugyanis az összegyúrt tésztát nem hagyjuk elég ideig a fridzsiderben, és nem hül le eléggé, akkor reszelés közben inkább mállik, kenődik, mintsem morzsálódik a masszánk. Ennek elkerülésére a legjobb módszer, hogy amikor a tésztát kivesszük a hűtőből, és félbevágjuk, az egyik darabot máris tegyük vissza, hogy míg a másikat beledolgozzuk a sütőpapírral kibélelt tálba, az szobahőmérsékleten ne kezdjen olvadozni.
Következzen tehát a három kedvenc reszelt túrós receptünk!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.