Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Puncstorta  recept
Puncstorta
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
A pufók palacsinta tulajdonképpen nem más, mint az amerikai palacsinta - azzal a különbséggel, hogy míg ott kint juharsziruppal locsolják meg, és egy kis kocka vajat tesznek a tetejére, hogy az ráolvadjon az egymásra halmozott forró palacsintákra, addig nálunk, a "pufókra" olvasztott méz, és durvára tört dió kerül. Vagy házi barackekvár. Vagy csokiszósz. Vagy kinek, mi tetszik!

Az amerikai palacsinta már jó néhány éve megvetette a lábát: sütőporral gazdagított tésztából szivacsosabb állagú, kisebb, de magasabb palacsintákat tudunk sütni, amelyeket nem töltünk, inkább csak rétegzünk, majd, a klasszikus változatot bőségesen meglocsoljuk juharsziruppal, majd a tetjére teszünk egy pici kocka vajat, hogy az ráolvadjon a toronyra. Ha ezt le akarjuk fordítani magyarra, akkor juharszirup helyett jöhet az olvasztott méz, vaj helyett a tört dió. A végeredmény pedig garantáltan isteni lesz!

Pufok palacsinták mézzel és dióval
FOTÓ: VIDÉK ÍZE MAGAZIN

Hozzávalók a pufók palacsintához:

  • 45 dkg liszt 
  • 2 evőkanál cukor 
  • 1 csomag sütőpor 
  • 1 kávéskanál só 
  • 2 tojás 
  • 6 dl tej 
  • 0,5 dl olaj 
  • vaj vagy olaj a sütéshez 
  • méz és dió a tálaláshoz 
     

Elkészítése:

  1. Habosra keverjük a tojásokat a cukorral, az olajjal és a sóval. 
  2. Összekeverjük a lisztet a sütőporral, majd több részletben a tejjel együtt hozzákeverjük a tojásos elegyhez.
  3. A szokásos palacsintatésztánál sűrűbb állagot kell kapnunk. 
  4. Pici vajjal kikenünk egy palacsintasütőt, felforrósítjuk, majd egy kis merőkanálnyi tésztát teszünk rá.
  5.  Ha már piros az alja, egy falapáttal megfordítjuk, s a másik felét is megsütjük. Pici, dundi palacsintákat fogunk kapni. 
  6. Egymásra tornyozva tálaljuk. Leönthetjük mézzel, megszórhatjuk dióval, de más ízesítéssel is nagyon finom.
     

Elkészítési idő: 50 perc

1 adag: 280 kcal  

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.