Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A pufók palacsinta tulajdonképpen nem más, mint az amerikai palacsinta - azzal a különbséggel, hogy míg ott kint juharsziruppal locsolják meg, és egy kis kocka vajat tesznek a tetejére, hogy az ráolvadjon az egymásra halmozott forró palacsintákra, addig nálunk, a "pufókra" olvasztott méz, és durvára tört dió kerül. Vagy házi barackekvár. Vagy csokiszósz. Vagy kinek, mi tetszik!

Az amerikai palacsinta már jó néhány éve megvetette a lábát: sütőporral gazdagított tésztából szivacsosabb állagú, kisebb, de magasabb palacsintákat tudunk sütni, amelyeket nem töltünk, inkább csak rétegzünk, majd, a klasszikus változatot bőségesen meglocsoljuk juharsziruppal, majd a tetjére teszünk egy pici kocka vajat, hogy az ráolvadjon a toronyra. Ha ezt le akarjuk fordítani magyarra, akkor juharszirup helyett jöhet az olvasztott méz, vaj helyett a tört dió. A végeredmény pedig garantáltan isteni lesz!

Pufok palacsinták mézzel és dióval
FOTÓ: VIDÉK ÍZE MAGAZIN

Hozzávalók a pufók palacsintához:

  • 45 dkg liszt 
  • 2 evőkanál cukor 
  • 1 csomag sütőpor 
  • 1 kávéskanál só 
  • 2 tojás 
  • 6 dl tej 
  • 0,5 dl olaj 
  • vaj vagy olaj a sütéshez 
  • méz és dió a tálaláshoz 
     

Elkészítése:

  1. Habosra keverjük a tojásokat a cukorral, az olajjal és a sóval. 
  2. Összekeverjük a lisztet a sütőporral, majd több részletben a tejjel együtt hozzákeverjük a tojásos elegyhez.
  3. A szokásos palacsintatésztánál sűrűbb állagot kell kapnunk. 
  4. Pici vajjal kikenünk egy palacsintasütőt, felforrósítjuk, majd egy kis merőkanálnyi tésztát teszünk rá.
  5.  Ha már piros az alja, egy falapáttal megfordítjuk, s a másik felét is megsütjük. Pici, dundi palacsintákat fogunk kapni. 
  6. Egymásra tornyozva tálaljuk. Leönthetjük mézzel, megszórhatjuk dióval, de más ízesítéssel is nagyon finom.
     

Elkészítési idő: 50 perc

1 adag: 280 kcal  

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.