Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Minestrone recept
Minestrone
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
A pufók palacsinta tulajdonképpen nem más, mint az amerikai palacsinta - azzal a különbséggel, hogy míg ott kint juharsziruppal locsolják meg, és egy kis kocka vajat tesznek a tetejére, hogy az ráolvadjon az egymásra halmozott forró palacsintákra, addig nálunk, a "pufókra" olvasztott méz, és durvára tört dió kerül. Vagy házi barackekvár. Vagy csokiszósz. Vagy kinek, mi tetszik!

Az amerikai palacsinta már jó néhány éve megvetette a lábát: sütőporral gazdagított tésztából szivacsosabb állagú, kisebb, de magasabb palacsintákat tudunk sütni, amelyeket nem töltünk, inkább csak rétegzünk, majd, a klasszikus változatot bőségesen meglocsoljuk juharsziruppal, majd a tetjére teszünk egy pici kocka vajat, hogy az ráolvadjon a toronyra. Ha ezt le akarjuk fordítani magyarra, akkor juharszirup helyett jöhet az olvasztott méz, vaj helyett a tört dió. A végeredmény pedig garantáltan isteni lesz!

Pufok palacsinták mézzel és dióval
FOTÓ: VIDÉK ÍZE MAGAZIN

Hozzávalók a pufók palacsintához:

  • 45 dkg liszt 
  • 2 evőkanál cukor 
  • 1 csomag sütőpor 
  • 1 kávéskanál só 
  • 2 tojás 
  • 6 dl tej 
  • 0,5 dl olaj 
  • vaj vagy olaj a sütéshez 
  • méz és dió a tálaláshoz 
     

Elkészítése:

  1. Habosra keverjük a tojásokat a cukorral, az olajjal és a sóval. 
  2. Összekeverjük a lisztet a sütőporral, majd több részletben a tejjel együtt hozzákeverjük a tojásos elegyhez.
  3. A szokásos palacsintatésztánál sűrűbb állagot kell kapnunk. 
  4. Pici vajjal kikenünk egy palacsintasütőt, felforrósítjuk, majd egy kis merőkanálnyi tésztát teszünk rá.
  5.  Ha már piros az alja, egy falapáttal megfordítjuk, s a másik felét is megsütjük. Pici, dundi palacsintákat fogunk kapni. 
  6. Egymásra tornyozva tálaljuk. Leönthetjük mézzel, megszórhatjuk dióval, de más ízesítéssel is nagyon finom.
     

Elkészítési idő: 50 perc

1 adag: 280 kcal  

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.