Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
A szilveszteri menü elmaradhatatlan eleme a virsli, amit sokféleképp az asztalra tehetünk: főzve, sütve vagy akár salátának elkészítve.

A jó virsli esetében könnyű dolgunk van, hiszen csak főzővízre van szükségünk, amiben a virslit nem főzzük, csupán melegítjük. A főzővizet magát kedvünk szerint fűszerezhetjük, ki sóval, egy-két babérlevél hozzáadásával, de akár más friss vagy szárított fűszernövényt, fűszert is adhatunk hozzá. Célszerű, ha ezeket a fűszereket fűszer-, vagy teatojásba zárva lógatjuk az edénybe, hogy az elkészült virsli esztétikáját és fogyaszthatóságát ne rontsa a ráragadt fűszer.

A virsli mellé kínáljunk tormát (ez akár lehet frissen reszelt is), többféle mustárt, házi majonézt és bizony egy virsliparti esetében a ketchupnak és a barbecue-szósznak vagy akár a Worcestershire mártásnak is ott a helye az asztalon.

Ha ennél izgalmasabb módon kívánjuk a virslit a vendégeinknek adni, akkor készíthetünk például – a csehek után szabadon – savanyított, hagymával eltett virslit, amely kiváló sörkorcsolya, főleg, ha egy kis frissen sült perecet vagy kenyeret is kínálunk mellé. Szintén kitűnő megoldás a tejfölös-majonézes vagy épp ecetes alapon nyugvó virslisaláta is.

Virslis receptek >>>

A virslit nem csak főtt formájában adhatjuk, hanem akár süthetjük is. A legegyszerűbb, ha friss, bolti leveles tészta csíkokba tekerjük bele a virslit, de akár házi pizzatésztát is használhatunk erre a célra. Ennél a fogásnál nem csak a tészta és a virsli mibenléte fontos, hanem arra is érdemes odafigyelni, hogy a virsli mellé kevés ketchup/majonéz/mustár is kerüljön, valamint friss vagy a boltokban már sokfelé kapható pirított hagyma is. Az is tovább fokozza az élveket, ha az elkészült tekercseket habart tojással lekenjük, s szezámmaggal, reszelt sajttal, egész mákkal, köménnyel vagy épp nigella maggal megszórjuk mielőtt a sütőbe tennénk őket.

Ha valami egészen mutatóssal szeretnénk előrukkolni, akkor érdemes virslis fonatot készíteni, ahol a kenyér- vagy perectésztát kalácsként megfonjuk, s minden egyes fonatba egy-egy vastagabb karika virslit illesztünk.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.