Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
A szilveszteri menü elmaradhatatlan eleme a virsli, amit sokféleképp az asztalra tehetünk: főzve, sütve vagy akár salátának elkészítve.

A jó virsli esetében könnyű dolgunk van, hiszen csak főzővízre van szükségünk, amiben a virslit nem főzzük, csupán melegítjük. A főzővizet magát kedvünk szerint fűszerezhetjük, ki sóval, egy-két babérlevél hozzáadásával, de akár más friss vagy szárított fűszernövényt, fűszert is adhatunk hozzá. Célszerű, ha ezeket a fűszereket fűszer-, vagy teatojásba zárva lógatjuk az edénybe, hogy az elkészült virsli esztétikáját és fogyaszthatóságát ne rontsa a ráragadt fűszer.

A virsli mellé kínáljunk tormát (ez akár lehet frissen reszelt is), többféle mustárt, házi majonézt és bizony egy virsliparti esetében a ketchupnak és a barbecue-szósznak vagy akár a Worcestershire mártásnak is ott a helye az asztalon.

Ha ennél izgalmasabb módon kívánjuk a virslit a vendégeinknek adni, akkor készíthetünk például – a csehek után szabadon – savanyított, hagymával eltett virslit, amely kiváló sörkorcsolya, főleg, ha egy kis frissen sült perecet vagy kenyeret is kínálunk mellé. Szintén kitűnő megoldás a tejfölös-majonézes vagy épp ecetes alapon nyugvó virslisaláta is.

Virslis receptek >>>

A virslit nem csak főtt formájában adhatjuk, hanem akár süthetjük is. A legegyszerűbb, ha friss, bolti leveles tészta csíkokba tekerjük bele a virslit, de akár házi pizzatésztát is használhatunk erre a célra. Ennél a fogásnál nem csak a tészta és a virsli mibenléte fontos, hanem arra is érdemes odafigyelni, hogy a virsli mellé kevés ketchup/majonéz/mustár is kerüljön, valamint friss vagy a boltokban már sokfelé kapható pirított hagyma is. Az is tovább fokozza az élveket, ha az elkészült tekercseket habart tojással lekenjük, s szezámmaggal, reszelt sajttal, egész mákkal, köménnyel vagy épp nigella maggal megszórjuk mielőtt a sütőbe tennénk őket.

Ha valami egészen mutatóssal szeretnénk előrukkolni, akkor érdemes virslis fonatot készíteni, ahol a kenyér- vagy perectésztát kalácsként megfonjuk, s minden egyes fonatba egy-egy vastagabb karika virslit illesztünk.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.