Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Csörögefánk recept
Csörögefánk
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Bébipapi

Így csempéssz kölest, hajdinát és zöldséget a gyerek kajájába!

A tökéletes köles
Ha gluténérzékeny a gyerek, az az egész család táplálkozását "megreformálja". Szerencsére azonban a köretek terén sem kell lemondanunk a finomságokról, csak egy kicsit másképp kell elkészíteni, mint megszoktuk. Ehhez ad tanácsokat Felcsiki Tünde, a Mentes pillanatok című könyv szerzője.

Gluténmentes GABONÁK

Sok gyerek nem szereti, vagy nem szokott hozzá a köles, hajdina, barnarizs, esetleg más gabonák ízéhez, amelyek a gluténmentes étkezés nélkülözhetetlen alapanyagai. A köles vagy a hajdina szuper köret például krumplipüréhez keverve: 70% burgonya, 30% köles - így nem lesz olyan határozott az íze. Amennyiben rakott krumplit készítünk, a rétegek közé szórhatunk főtt kölest vagy egyéb gabonát. Húspogácsába keverve is jól harmonizál az ízük a fűszeres hússal.

ZÖLDSÉGEK


Zöldségeket főve, pürésítve vagy reszelve húspogácsába vagy fasírtba is keverhetünk. Darált húsos mártáshoz (bolognai ragu) is használhatunk reszelt zöldségeket. Sok gyerek szereti a szószos ételeket, ezért tetszés szerinti zöldségeket is főzhetünk a raguba. Egy zöldborsós-sárgarépás csirkeragu esetében például elkészítés után egy botmixer segítségével pürésíthetjük a főtt zöldségeket a szósszal, miután kivesszük a húsokat a mártásból. Így nem csak ellenállhatatlan ízeket érünk el vele, hanem az ételt táplálóbbá és egészségesebbé tehetjük gyermekeink számára.

ITT OLVASS TOVÁBB FELCSIKI TÜNDÉRŐL!>>>

A MENTES PILLANATOK ROVATUNKAT ITT TALÁLOD!>>>

MÉG TÖBB TIPP ÉS TANÁCS GLUTÉN- ÉS LAKTÓZÉRZÉKENYEKNEK >>>

MINDENMENTES RECEPTEK >>>

A PANÍR, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD: ZELLERES BUNDÁBAN SÜLT CSIRKEMELLCSÍKOK - VIDEÓ! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.