Kezdjünk rögtön egy csak felnőtteknek ajánlott összetevővel, a bourbonnel. A tejkaramella és a bourbon párosítása rendkívül finom ízt eredményez, egyszerűen muszáj kipróbálnod. Kapható puha, bourbonbe áztatott vajkaramella, de olcsóbb, ha otthon készíted el a krémet: karamellizáld a cukrot, adj hozzá tejszínt, vajat, bourbont és sót. Finom, lágy krém lesz a végeredmény, ami tökéletes és különleges tortatöltelék. Almával, banánnal, pirított mandulával, mogyoróval, dióval kombinálva tovább fokozhatod az ízélményt.
Még ha szereted is a levendula illatát, arra valószínűleg nem gondoltál, hogy a nyári rétek illatát idéző virágot felhasználd tortasütéskor. Pedig egy kevés ebből a csodálatos növényből, és a torta új életre kel. Keverheted simán vajas krémbe, de ha ezt elsőre soknak érzed elég, ha levendulasziruppal meglocsolod a piskótát és közé citromos krémet teszel.
Lehet, hogy pirított mályvacukros mázzal már próbálkoztál, hiszen a ragacsos pillecukornál nincs is jobb egy hűvös nyár végi estén. De beletölteni tortába? Igen, remek ötlet! A csokoládé és az olvasztott mályvacukor együtt a legfanatikusabb édességrajongókat is elvarázsolja. Gyakorlatilag egy igazi cukorsokk, úgyhogy elsőre érdemes magas kakaótartalmú csokit használni és savanyú gyümölccsel, mondjuk meggyel vagy ribizlivel kompenzálni az édes ízt.
Nehezen tudod rávenni a családot, hogy zöldséget egyen? Segíthet, ha tortakrémet készítesz belőle. Ha a paszternák nem is a kedvenc zöldséged, akkor is érdemes kipróbálni például sajttortába. Eperrel, limeal keverve észre sem fogják venni, és imádni fogják a különleges ízű krémet.
Még ha szereted is a guacamoét, talán idegenkedsz attól, hogy az avokádót desszertben használd. Pedig leginkább krémes állagának köszönhetően tökéletesen működik: egyedi ízt és selymességet ad a sütiknek - és igen, tortákban is jól működik. Csokoládés krémbe keverve teltebbé teszi az ízeket, kalandvágyóknak pedig érdemes kipróbálni a tejszínhab, avokádópüré, lime lé és vanília keverékét. Ez utóbbiban ugyanis érvényesül az avokádó szép zöld színe, és igazán extrém külsőt kölcsönöz a tortának.
Mentás rágó, cukorka oké, de azt tudtad, hogy a tortákat is magasabb szintre emelheted egy kis borsmenta segítségével? Talán mondani sem kell, hogy csokoládéval párosítva a legfinomabb. Egy csokis-mentás torta nemcsak ízletes, hanem elegáns is. Tökéletes választás karácsonyi édességnek.
Rózsakrémmel tölteni egy tortát kész főnyeremény, ha valami különlegesre vágysz. Friss, tavaszias hangulatot kölcsönöz a desszerteknek, enyhíti a vajkrémek tömörségét. Ha pedig mascarponéhoz kevered, még légiesebb lesz a sajtkrém. Leginkább kakaós piskótában érvényesül különleges íze. Ha tartasz kicsit az új ízektől, akkor próbáld először csak a piskótát meglocsolni rózsasziruppal vagy rózsavízzel!
Nehéz találni még egy olyan páros, mint a bor és a csokoládé: tökéletesen összeillenek! A vörösboros-csokis krém tökéletes töltelék bármilyen piskótából készült tortába, de tovább is mehetsz és készítheted a piskótát víz helyett borral. A végeredmény mámorító, különösen, ha a végén tejszínhabbal és csokireszelékkel díszíted a tortát. A borral sütés rengeteg kísérletezésre ad lehetőséget, ugyanis a különböző borfajták befolyásolják a végtermék ízét.
Miközben kedvenc forró italainkból, mint a kávé, kakaó finom desszerteket készítünk, a zöld teát nagyon ritkán használjuk sütésnél. Pedig könnyed, enyhe íze nagyon jól érvényesül egy vajas krémben pisztáciával párosítva. Ha nem szereted a pisztáciát, próbáld ki vaníliával!
Ha szereted, a chai meleg, fűszeres ízét belecsempészheted a tortába is. A chai fűszerkeverék kardamomból, fahéjból, szegfűszegből, gyömbérből és szerecsendióból áll. Adhatod vajkrémhez, de a cukormázat is ízesítheted vele. Ízvilága miatt elsősorban a hideg időszakban érdemes ilyen tortát sütni: test- és lélekmelengető már egy szelet is belőle.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.