Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Diéták

Így építheted be a csokit a diétádba!

étcsoki
A csokoládé kétségkívül az egyik legnépszerűbb édesség. Dietetikusunk, Klima Anita segít abban, hogy a fogyókúrázók is élvezhessék ezt a finomságot!

Sok esetben az édességfogyasztás is hozzájárul a túlsúly kialakulásához, vagy azért, mert túlzásba visszük azt, vagy mert a magas kalóriatartalmú változatokat részesítjük előnyben. Pedig a csokoládé megfelelő fajtái például, megfelelő formában, akár a testsúlycsökkentő étrendbe is beilleszthetőek. Ennek oka, hogy a magas kakaótartalmú változatok, noha nem bírnak semmilyen csodálatos gyógyerővel, viszonylag sok rostot tartalmaznak, és antioxidánsok is találhatóak bennük.

Ám nemcsak a boltban kapható étcsokiban érdemes gondolkodni, házilag is finom desszerteket készíthetünk a felhasználásával! Ráadásul ha mi magunk készítjük el az ezeket, akkor eldönthetjük, hogy azok mit tartalmazzanak. A cukor helyett például tetszés szerint bármilyen más édesítőt választhatunk (pl. energiamentes folyékony édesítőszer vagy -por), habár ezeknél is érdemes utánanézni, melyik micsoda, és milyen módon érdemes felhasználni!

Csokoládés receptek

Csokis zselé

Hozzávalók (egyedi választású adagok):
2 púpozott ek magas kakaótartalmú sovány kakaópor
1 tasak színtelen tortazselé (10 g)
200 ml 0,1%-os tej
ízlés szerint folyékony édesítőszer (legalább 1 ek!)

Elkészítése: A kakaóport keverjük ki a tortazselével, majd adjuk hozzá a hideg tejet. Óvatosan melegítsük fel, éppen csak krémesedésig! Miután lehúztuk a tűzről, adjuk hozzá a folyékony édesítőszert. Simítsuk a jégkockatartó rekeszeibe vagy szilikon bonbonformákba. 2 óra hűtés után már meg is kóstolhatjuk!

Zabos csoki

Hozzávalók (10 adaghoz):
100 g 70%-os kakaótartalmú csokoládé
1 ek víz
1 csapott ek zabkorpa

Elkészítése: A csokit törjük apróra, vízfürdő fölött olvasszuk meg a vízzel együtt, majd keverjük össze a zabkorpával. Kiskanállal tegyünk a masszából 10 halmot egy porcelántányérra, és várjunk, amíg megdermed.

Almás-csokis kása

Hozzávalók (4 adaghoz):
50 g apró szemű zabpehely
200 ml víz
1 db nagy alma
50 g 70%-os kakaótartalmú csokoládé
folyékony édesítő
őrölt fahéj

Elkészítése: A zabpelyhet tegyük mikrózható edénybe, öntsük fel a vízzel, majd tegyük a készülékbe 3 percre, 600 watton. Ezután keverjük össze a héjastul lereszelt almával és az apróra vágott csokival, majd édesítsük, fűszerezzük ízlés szerint.

Fűszeres csokis cékla

Hozzávalók (4 adaghoz):
100 g 70%-os kakaótartalmú csokoládé
2 ek víz
1 csipet őrölt szerecsendió
200 g kockára vágott főtt cékla

Elkészítése: A csokit tördeljük apróra, vízfürdő felett olvasszuk a vízzel együtt, és szórjuk meg az őrölt szerecsendióval. A céklakockákat villára szúrva mártogassuk a meleg csokiba. Forrón és lehűtve egyaránt finom!

Mézeskalácsos forró csoki

Hozzávalók (4 adaghoz):
50 g 70%-os kakaótartalmú csokoládé
400 ml víz
1 púpozott ek magas kakaótartalmú sovány kakaópor
mézeskalács-fűszerkeverék
200 ml 0,1%-os tej
folyékony édesítő

Elkészítése: Az apróra vágott csokit vízfürdő felett olvasszuk meg a vízben, majd keverjük hozzá a kakaóport és ízlés szerinti mennyiségű mézeskalács-fűszerkeveréket (kb. 1 tk-nyival lesz igazán finom). Keverjük hozzá a tejet, és forrósítsuk fel. Miután lehúztuk a tűzről, Adjunk hozzá ízlés szerint folyékony édesítőszert.

MÉG TÖBB FOGYÓKÚRÁS TIPPET ÉS ÉLETMÓD TANÁCSOT TALÁLSZ A FANNY MAGAZIN EHETI SZÁMÁBAN ! KERESD AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL! >>>

LESZOKNÁL A CUKORRÓL? SEGÍTÜNK, MIT MIVEL HELYETTESÍTS! >>>

MÉG TÖBB HASZNOS TIPPET TALÁLSZ ITT DIÉTA TÉMÁBAN >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.