Ha a megfelelő mennyiségű szénhidrátmennyiséget biztosító tésztaféléket vitamingazdag gyümölcsökkel és zöldségekkel kombináljuk, optimálisra állíthatjuk a testünkben zajló anyagcserefolyamatot és a zsírok lebontását. Mindezt éhség nélkül! És hozzá az extra: a tésztafélék a boldogsághormonok termelését is felgyorsítják.
Reggeli
Paradicsomos bruschetta
100 g (egy közepes) paradicsomot apró kockákra vágunk, elkeverjük 1 evőkanál apróra vágott bazsalikommal, sóval és borssal. Megpirítunk 1 szelet rozskenyeret, megkenjük krémsajttal, majd elosztjuk rajta a paradicsomszószt.
Tízórai
1 nektarin
Ebéd
Minestrone-tésztasaláta
8 dkg apróbb csőtésztát sós vízben megfőzünk. 10-10 dkg zellert, cukkínit és sárgarépát megmosunk, meghámozzuk, lereszelünk vagy apróra vágunk. A salátaöntethez narancsléből, fűszerecetből és reszelt parmezánból 1-1 evőkanálnyit, salátaolajból 1 teáskanálnyit összekeverünk, majd megsózzuk, megborsozzuk, és belekeverjük a zöldséget. A kifőtt tésztát 2 evőkanál karikára vágott újhagymával, 1 evőkanál felaprított bazsalikommal, végül a már elkészített salátával összekeverjük.
Uzsonna
Joghurtos eszpresszókávé
15 dkg joghurtot, 4 evőkanál erős, hideg eszpresszókávét, egy evőkanál gyümölcsszirupot, 3 jégkockát egy konyhai mixerrel krémesre keverünk.
Vacsora
Pasta „Tonnata“
8 dkg olasz tésztát (például spagettit) sós vízben megfőzünk. 6 dkg tonhalat egy teáskanál fűszeres ecettel, egy evőkanál kapribogyóval, 3 evőkanál joghurttal és 2 teáskanál apróra vágott petrezselyemmel pürévé turmixolunk. Sóval és borssal ízesítjük, majd a tésztával összekeverjük. Ízlés szerint kiegészíthetjük még kapribogyóval, újhagymakarikákkal és petrezselyemmel.
Reggeli
Grissini snidlingkrémmel
Két evőkanál krémsajtot, két evőkanál apróra vágott snidlinget egy teáskanál citromlével összekeverünk, sóval ízesítjük. Ehhez eszünk 4 rúd grissinit ( vagy két szelet abonetkenyeret).
Tízórai
1 körte
Ebéd
Caprese-tésztasaláta
8 dkg olasz kockatésztát sós vízben megfőzünk. 20 dkg paradicsomot apró, 5 dkg mozzarellát nagyobb kockákra vágunk. A tésztával és a paradicsommal, egy teáskanál reszelt parmezánsajttal, 2-2 evőkanál újhagymakarikával és apróra vágott bazsalikommal összekeverjük. Öntetként 1 teáskanál salátaolajat 2 evőkanál fűszerecettel elegyítünk, sózzik és borsozzuk, majd a már összekevert salátára öntjük.
Uzsonna
Joghurtos eszpresszókávé
15 dkg joghurtot, 4 evőkanál erős, hideg eszpresszókávét, egy evőkanál gyümölcsszirupot, 3 jégkockát egy konyhai mixerrel krémesre keverünk.
Vacsora
Pasta „Alla Romana“
8 dkg makarónit sós vízben megfőzünk. 7 dkg borjúhúst és 2 dkg pármai sonkát finom csíkokra vágunk. 1 teáskanál olajat felforrósítunk, a húst, a sonkát és két evőkanál tört zsályalevelet az oljaban kb. négy percig, kevergeve sütjük, majd fél deci zöldséglével és 2 evőkanál citromlével felöntjük, és egészet három percig főni hagyjuk. Sóval és borssal ízesítjük, a tésztát belekeverük, végül 1 evőkanál snidlinggel és parmezánnal megszórjuk.
Reggeli
Spenótos bruschetta
2 evőkanál krémsajtot, egy maroknyi összevágott, nyers spenótot és egy teáskanál citromlevet összekeverünk. Sóval és borssal ízesítjük. 1 szelet rozskenyeret megpirítunk, majd a krémmel megkenjük.
Tízórai
20 dkg cseresznye
Ebéd
Tengeri tésztasaláta
8 dkg olasz csőtésztát sós vízben megfőzünk. Az öntethez 2-2 evőkanál citromlevet, bazsalikomot és kaprot, valamint 1-1 teáskanál fűszerecetet és salátaolajat összekeverünk, majd egy finomra vágott fokhagymagerezddel, sóval és borssal ízesítjük. 2,5 dkg füstölt lazacot vékony csíkokra vágunk. 4 evőkanál konzervkagylót leszűrünk, majd a lazaccal, az öntettel és a tésztával összekeverjük.
Uzsonna
Joghurtos eszpresszókávé
15 dkg joghurtot, 4 evőkanál erős, hideg eszpresszókávét, egy evőkanál gyümölcsszirupot, 3 jégkockát egy konyhai mixerrel krémesre keverünk.
Vacsora
Pasta „Al Pinzimonio“
8 dkg spagettit sós vízben megfőzünk. Egy paprikát, 10 dkg édesköményt és 10 dkg zellergyökeret megmosunk, megpucolunk, lereszeljük vagy apróra vágunk. Egy kisebb cukkínit megmosunk, és csíkokra vágunk. 1 teáskanál olívaolajat egy serpenyőben felforrósítunk, és az összes zöldséget három percen keresztül pároljuk. Hozzáadunk 2 evőkanál citromlevet, és három bercig főni hagyjuk. Sóval és borssal ízesítjük. A tésztával összekeverjuk, majd egy evőkanál parmezánnal megszórjuk.
Reggeli
Sonkás bruschetta
1 szelet rozskenyeret enyhén megpirítunk. 1 evőkanál krémsajttal megkenjük, ráteszünk egy szelet sonkát. Ízlés szerint snidlingel is megszórhatjuk.
Tízórai
1 szelet sárgadinnye
Ebéd
Con Cesi tésztasaláta
8 dkg olasz kockatésztát sós vízben megfőzünk. 5-5 dkg zellergyökeret, újhagymát és sárgarépát megmosunk, meghámozzuk, lereszelünk vagy apróra vágunk. A tésztát a zellerrel, a répával, 2 evőkanál petrezselyemmel, 3 evőkanál újhagymakarikával és 5 dkg előre főzött vagy konzerv zöldborsóval összekeverünk. Az öntethez 1 teáskanál olajat, 2 evőkanál zöldséglevet, 3 evőkanál citromlevet és négy evőkanál narancslevet keverünk össze. Az egészet sóval, borssal, 1 apróra vágott foghagymagerezddel ízesítjük, majd a tésztára öntjük.
Uzsonna
Joghurtos eszpresszókávé
15 dkg joghurtot, 4 evőkanál erős, hideg eszpresszókávét, egy evőkanál gyümölcsszirupot, 3 jégkockát egy konyhai mixerrel krémesre keverünk.
Vacsora
Pasta „Con Funghi e Mozzarella“
8 dkg makarónit sós vízben megfőzünk. Egy foghagymagerezdet meghámozunk, finom szeletekre vágjuk. 5 dkg megmosunk és felkockázunk, 5 fej gombát felszeletelünk, és 5 dkg mozzarellát kockákra vágunk. 1 teáskanál olajat felforrósítunk, a fokagymát és 4 evőkanálnyi hagymakarikát megsütünk benne. A paradicsomot, a gombát és a mozzarellát hozzátesszük, és rövid ideig együtt sütjük. Végül a tésztát is hozzákeverjük, az egészet sóval, borssal ízesítjük, végül meghintjük 2 evőkanál apróra vágott petrezselyemmel.
Reggeli
Grissini mézzel
2 evőkanál krémsajtot 1 teáskanál mézzel, 1-1 teáskanál citrom- és narancslével, fél teáskanál lereszelt narancshéjjal összekeverünk. Ehhez eszünk 4 rúd grissinit (vagy két szelet abonettkenyeret).
Tízórai
Gyümölcssaláta
1 szelet sárgadinnyét kockákra vágunk, 5-5 dkg epret és málnát hozzákeverünk. Az egészet leöntjük 2 evőkanál narancslével.
Ebéd
Tricolore tésztasaláta
8 dkg kagylótésztát sós vízben megfőzünk. 10-10 dkg zöldborsót, zöld spárgát és sárgarépát megmosunk. A spárgát háromcentis darabokra, a sárgarépát szeletekte vágjuk. A zöldséget négy percig főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük. Az öntethez 2 evőkanál citromlevet 1 evőkanál fűszerecettel, 1 teáskanál olajjal, 3 evőkanál zöldséglével, sóval és borssal összekeverjük. A tésztát, a zöldséget és az öntetet egybekeverjük, és ízlés szerint ízesítjük.
Uzsonna
Joghurtos eszpresszókávé
15 dkg joghurtot, 4 evőkanál erős, hideg eszpresszókávét, egy evőkanál gyümölcsszirupot, 3 jégkockát egy konyhai mixerrel krémesre keverünk.
Vacsora
Pasta „Con frutti di mare“
8 dkg spagettit sós vízben megfőzünk. 4-5 szál újhagymát, 5-5 dkg sárgarépát és zellergyökeret apró kockákra vágunk. Egy teáskanál olajat felforrósítunk, és a zöldséget folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk. 10 dkg tenger gyömölcse–keveréket (konzerv), 2 evőkanál petrezselymet, 1 teáskanál reszelt citromhéjat, 2 evőkanál cirtomlevet hozzáadunk, és még 3 percen keresztül főni hagyjuk. Végül hozzáadjuk a tésztát, és az egészet megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.
Reggeli
Olívás bruschetta
2 evőkanál krémsajtot 1 evőkanál citromlével, sóval és borssal összekeverünk. 5 darab zöld, paprikával töltött olívabogyót szeletekre vágunk. 1 szelet rozskenyeret megpirítunk, a krémsajttal megkenjük, és rátesszük az olivákat.
Tízórai
20 dkg eper
Ebéd
Con Prosciutto e Formaggio tésztasaláta
8 dkg csőtésztát sós vízben megfözünk. 3 dkg pármai sonkát és 4 dkg mozzarellát vékony csíkokra vagy kockákra vágunk. Az öntethez 1-1 evőkanál fűszerecetet, narancs- és citromlevet összekeverünk, majd az egészet sóval és borssal fűszerezzük. A tésztát, a pármai sonkát és a mozzarellát 2 evőkanál összevágott petrezselyemmel, 2 evőkanál felkarikázott újhagymával és az öntettel összekeverjük. Végül egy evőkanál reszelt parmezánnal díszítjük.
Uzsonna
Joghurtos eszpresszókávé
15 dkg joghurtot, 4 evőkanál erős, hideg eszpresszókávét, egy evőkanál gyümölcsszirupot, 3 jégkockát egy konyhai mixerrel krémesre keverünk.
Vacsora
Pasta „Pomodori“
8 dkg pennét sós vízben megfőzünk. 20 dkg paradicsomot meghámozunk, negyedeljük, a magját kiszedjük, majd apró kockákra vágjuk. 1 teáskanál olajat egy serpenyőben felforrosítunk, 1 apróra vágott foghagymagerezdet és 2 evőkanál karikára vágott újhagymát megpárolunk. A paradicsomkockákat, 2 evőkanál összevágott bazsalikomot hozzáadjuk, és három percig együtt pároljuk. Egy evőkanál fűszerecettel, sóval és borssal ízesítjük. Végezetül az egészet összekeverjük a tésztával, és ízlés szerint 1-1 evőkanál parmezánnal és bazsalikommal díszítjük.
Reggeli
Bruschetta tojáslepénnyel
1 tojást 2 evőkanál újhagymakarikával és 1-1 evőkanál bazsalikommal és petrezselyemmel összekeverünk, sózzuk és borsozzuk. 1 teáskanál olajat egy serpenyőben felforrósítunk, és hozzáadjuk a tojásmasszát. Öt percig sütjük, közben egyszer megfordítjuk. 1 szelet rozskenyeret megpirítunk, krémsajttal megkenjük és a tojáslepényt rátesszük.
Tízórai
Gyümölcssaláta
1 szelet sárgadinnyét és két sárgabarackot felkockázunk, és 2 evőkanál narancslével leöntjük.
Ebéd
Con Spinaci e Tonno tésztasaláta
8 dkg csavart tésztát sós vízben megfőzünk. 8 dkg paradicsomot megmosunk és felkockázunk. 6,5 dkg tonhalat elmorzsolunk, majd a tésztát, a paradicsomot és a halat, valamint egy maroknyi nyers spenótot és 2 evőkanál újhagymakarikát összekeverünk. Végezetül 2 evőkanál fűszerecetet és egy teáskanál olajat a tésztasalátába keverünk. Az egészet sóval és borssal ízesítjük.
Uzsonna
Joghurtos eszpresszókávé
15 dkg joghurtot, 4 evőkanál erős, hideg eszpresszókávét, egy evőkanál gyümölcsszirupot, 3 jégkockát egy konyhai mixerrel krémesre keverünk.
Vacsora
Pasta „Con Funghi“
8 dkg spagettit sós vízben megfőzünk. 15 dkg champignon gombát megpucolunk, vékony szeletekre vágjuk. 1 teáskanál olajat egy serpenyőben felforrósítunk, a gombaszeleteket és 1 finomra vágott fokhagymagerezdet beledobunk, majd kevergetés közben négy percig sütjük. 2 evőkanál petrezselymet, 1 teáskanál reszelt citromhéjat és 2 evőkanál citromlevet hozzáadunk, és az egészet három percig főzzük. Majd belekeverjük a tésztát, sóval, borssal ízesítjük, és 1 evőkanál parmezánnal tálaljuk.
Reggeli
Grissini paprikakrémmel
2 evőkanál krémsajtot, 1 finomra vágott zöldpaprikát és 1 evőkanál citromlevet összekeverünk, sóval, borssal ízesítjük. Ehhez együnk 4 rúd grissinit (vagy két szelet abonettkenyeret).
Tízórai
15 dkg málna
Ebéd
Con Zucchine Marinate tésztasaláta
8 dkg kockatésztát sós vízben megfőzünk. 15 dkg cukkínit megmosunk és lereszeljük. 1 teáskanál olajat egy serpenyőben felforrósítunk, a cukkínit kevergetés közben világosbarnára sütjük. A tésztát és a megsütött cukkíniszeleteket 2-2 evőkanál apróra vágott bazsalikommal, mentalevéllel és petrezselyemmel elegyítjük. Az öntethez 1 finomra vágott fokhagymagerezdet, 2 evőkanál fűszerecetet, 1 evőkanál citromlevet és 1 teáskanál olajat összekeverünk, majd sóval és 1 evőkanál petrezselyemmel ízesítjük, majd a már összekevert tésztához és cukkínihoz adjuk.
Uzsonna
Joghurtos eszpresszókávé
15 dkg joghurtot, 4 evőkanál erős, hideg eszpresszókávét, egy evőkanál gyümölcsszirupot, 3 jégkockát egy konyhai mixerrel krémesre keverünk.
Vacsora
Pasta „Con Salsa di Basalico“
8 dkg makarónit sós vízben megfőzünk. Egy csokor bazsalikomot 2 evőkanál hagymakarikával, 2 evőkanál citromlével, 2 evőkanál puha sajttal összeturmixolunk, az egészet sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük a tésztával. 2,5 dkg füstölt lazaccal tálaljuk.
Reggeli
Bazsalikomos bruschetta
2 evőkanál krémsajtot egy teáskanál citromlével, 2 evőkanál apróra vágott bazsalikommal összekeverünk, sózzuk és borsozzuk. 1 szelet rozskenyeret megpirítunk és a masszát rákenjük.
Tízórai
4 sárgabarack
Ebéd
Alla Pancanella tésztasaláta
8 dkg kockatésztát sós vízben megfőzünk. 10 dkg paradicsomot megmosunk, negyedelünk, magtalanítunk és kockákra vágunk. A paprikát szintén megmossuk és kockákra vágjuk. Az öntethez 1-1 evőkanál petrezselymet, finomra vágott mentaleveletet és bazsalikomot, 2 evőkanál kapribogyót, 1 apróra vágott fokhagymagerezdet, 2-2 evőkanál fűszerecetet, narancslevet, 1 teáskanál salátaolajat és két evőkanál hagymakarikát összekeverünk. A paprikát, a paradicsomot és a tésztát az öntethez keverjük. Az egészet sóval, borssal ízesítjük.
Uzsonna
Joghurtos eszpresszókávé
15 dkg joghurtot, 4 evőkanál erős, hideg eszpresszókávét, egy evőkanál gyümölcsszirupot, 3 jégkockát egy konyhai mixerrel krémesre keverünk.
Vacsora
Pasta „Con Spinaci e Limone“
8 dkg tésztát sós vízben megfőzünk. 4 evőkanál karikára vágott újhagymát és 1 finomra vágott fokhagymagerezdet 1 teáskanál olajban megpirítunk. 1 teáskanál reszelt citromhéjat, 2 evőkanál citromlevet és 10 dkg spenótlevelet hozzáadunk, és négy percig kevergetve pároljuk. Végül hozzáadjuk a megfőzött tésztát is, sóval és borssal ízesítjük, majd egy evőkanál reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.
Reggeli
Paradicsomos bruschetta
2 evőkanál krémsajtot 1 teáskanál citromlével összekeverünk és sóval ízsítjük. 1 szelet rozskenyeret finomat megpirítunk, és az egészet rákenjük. Egy paradicsomot felkarikázunk és rátesszük.
Tízórai
1 őszibarack
Ebéd
Guardiniera tésztasaláta
8 dkg kagylótésztát sós vízben megfőzünk. 5-5 dkg cukkínit, sárgarépát és zellergyökeret megmosunk, megpucolunk, majd lereszelük vagy apróra vágunk. Az öntethez 2 evőkanál hagymakarikát, 2 evőkanál fűszerecetet, 1 evőkanál citromlevet és egy teáskanál olajat összekeverünk, sóval és borssal ízesítjük. Végül a tésztát és a zöldséget is elegyítjük az öntettel. Ízlés szerint reszelt parmezánnal tálaljuk.
Uzsonna
Joghurtos eszpresszókávé
15 dkg joghurtot, 4 evőkanál erős, hideg eszpresszókávét, egy evőkanál gyümölcsszirupot, 3 jégkockát egy konyhai mixerrel krémesre keverünk.
Vacsora
Pasta „Con Crema di Olive“
8 dkg spagettit sós vízben megfőzünk. 5 darab paprikával töltött olivabogyót 1 evőkanál szezámmaggal, 2 evőkanál összevágott bazsalikommal és 1 evőkanál apróra vágott vörös pepperonival összeturmixolunk. Hozzáadunk 1 teáskanál olajat, 1 evőkanál krémsajtot, 1-1 evőkanál narancs- és citromlevet. Az egész krémet sóval és borssal ízesítjük, majd a tésztával összekeverjük, végül bazsalikommal és apróra vágott olivabogyóval tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.