Főzz meg leveskockából készült zöldégleves-alaplében 200-300 g mirelit brokkolit, majd szűrd le, és turmixold össze annyi alaplével, amilyen sűrűre szeretnéd a levest. Dúsítsd egy kevés kaukázusi kefirrel, ízesítsd sóval és borssal.
TIPP: Megszórhatod 1-2 csipet reszelt parmezánnal.
Sós vízben főzz ki 50 g durumtésztát, majd keverd össze 100 g zsírszegény túróval és 2-3 ek kefirrel. Ízlés szerint ízesítsd sóval.
TIPP: Egyáltalán nem szokványos a túrós tészta esetében, de a kefirt feldobhtod egy kis apróra vágott zöldfűszerrel is.
Moss meg 100 g csirkemellfilét, vágd falatnyi darabokra, sózd, borsozd meg, majd kevergetve süsd meg egy kevés felhevített olívaolajon. Forgasd össze madársalátával, felszeletelt paradicsommal, kígyóuborkával és 1-2 ek natúr joghurttal. Ízlés szerint sózd, borsozd meg.
TIPP: Só és bors helyett használhatsz szárnyasfűszer-keveréket is!
Dolgozz össze 1 db 25 g-os szárnyasmájkrémet egy kevés mustárral, és kend rá 2 szelet Graham-toastkenyérre. Szórj rájuk ½-½ ek sovány reszelt sajtot, és pár perc alatt grillezd meg.
TIPP: Fogyassz mellé bőven zöldséget, például paradicsomot, zöldpaprikát, gyöngyhagymát, kígyóuborkát.
Dinsztelj meg ½ tk olívaolajon ½ fej apróra vágott vöröshagymát, szórj rá felkockázott cukkinit. Rövid ideig pirítsd együtt, majd önts rá ½ doboz hámozott-darabolt konzervparadicsomot. Ízesítsd sóval, borssal, szárított bazsalikommal, és lefedve párold meg. Sós vízben főzz ki 50 g durumtésztát, majd keverd hozzá a szószt és 50 g felkockázott sovány csirkesonkát. Ízlés szerint szórd meg apróra vágott zöldfűszerekkel.
TIPP: A sonkát kiválthatod 2 ek sovány reszelt sajttal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.