Kínai szezámmagos csirke
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Epres blondie
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus kuglóf
Finomfőzelék
Vadas marha
Mákos guba
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Dödölle - az eredeti recept
Farsangi szalagos fánk
Tárkonyos csirkeraguleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Zsemlegombóc
Rakott zöldbab darált hússal
Hagymás rostélyos
Babgulyás
Kijevi csirkemell rizibizivel
Dubarry-csirkemell
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Egészséges

6 táplálkozási tévhit, aminek sokan bedőlnek

5 érdekesség a spenótról amit nem biztos, hogy tudtál
Vannak olyan étkezéssel kapcsolatos hiedelmek, amelyek nehezen kopnak ki a köztudatból. Az alábbiakat jobb lenne örökre elfelejteni!

1. Csonthéjas gyümölcsre nem szabad inni

Csak abban az esetben, ha a gyümölcs szennyezett, mivel az elfogyasztott víz felhígítja a gyomorsavat, amely így már nem képes ártalmatlanítani a kórokozókat, és azok fájdalmat okoznak. Ezért a gyümölcsöket jobb alaposan megmosni.

2. A gombás ételt nem ajánlott felmelegíteni

Ha a megmaradt és kihűlt gombás fogást azonnal hűtőszekrénybe teszed, semmi nem indokolja, hogy ne melegítsd fel újra.

3. Ehető a lekvár, ha leszedjük róla a penészt

Inkább dobd ki! A romlott réteg eltávolításakor a penészgomba elszórja a spóráit, amelyek növekedésnek indulnak. A penészes ételek fogyasztása idővel májkárosodáshoz vezethet.

4. A barna cukor egészségesebb, mint a fehér

Nem kimutatható, összetételükben csekély a különbség. A barna cukor gyakorlatilag nem más, mint cukornádmelasszal színezett kristálycukor. Mindkettőben ugyanannyi a vitamin és az ásványi anyag.

5. Az alkohol felgyorsítja az emésztést

Épp ellenkezőleg! Az alkoholos italok bizony gátolhatják a nehéz, zsíros ételek gyomorból való kiürülését. A kivétel néhány gyomorkeserű, ám ezek is csak kis mértékben segítenek.

6. A spenótban rengeteg vas van

Egy régi kutatás publikálásakor állítólag rossz helyre került a tizedesvessző, de tény, hogy még így is elég sok vasat tartalmaz ez a finom zöldség. Ugyanakkor az oxálsavtartalma is jelentős, ami pont a vas felszívódását hivatott gátolni.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.