Szoboszlai Dominik történelmet írt azzal, hogy 70 millió euróért megvásárolta a Liverpool, ugyanis magyar labdarúgóért soha nem fizettek még ennyi pénzt. A 22 éves futballista gyerekkora óta tudatosan készül a profi életre. Szoboszlai számára így az sem lesz újdonság, hogy az angol elitklubnál szigorú keretek között kell majd étkeznie. A Liverpoolhoz 2016-ban csatlakozott Mona Nemmer, aki gondosan ügyel arra, hogy a csapat játékosai megfelelő mennyiségű és minőségű táplálékhoz jussanak.
Nemmer első követelménye az volt, hogy a labdarúgók az ebédlőben lassítsanak, tegyék le a telefonjainkat, lassabban egyenek, élvezzék az étkezéseket. Korábban előfordult, hogy a focisták a telefonjaikat nyomkodták ebéd közben, gyorsan, kapkodva ettek, majd rohantak is el az étkezés után. Minden csapattag, így majd Szoboszlai is, rendszeresen találkozik a táplálkozási szakértővel és egyeztet az étrendjéről. A szakember az étrend kialakításakor figyelembe veszi a sportoló testzsírszázalékát, az anyagcseréjét és azt, hogy milyen ételeket szeret. A labdarúgóknak kötelező napi négyszer enniük, és helyben termesztett élelmiszereket fogyaszthatnak.
A húsokat minimális fűszerezéssel készítik el a Pool csapattagjainak. Az olajban sütés kizárt, párolt húsokat fogyasztanak a játékosok. Nemmer a halat és vadat Skóciából, a többi húsfélét pedig a közelben lévő, szabadon tartott biogazdaságokból szerzi be. A futballisták szénhidrátként legtöbbször rizst és burgonyát esznek, az étkezések mellé sok zöldséget, gyümölcsöt fogyasztanak.
A Liverpool csapatkonyháján a játékosok rendelkezésére áll egy gyümölcscentrifuga, hogy frissen facsart leveket igyanak, ezenkívül mindig van az étkezőben kitéve dióféle, granola és egy salátás részleg is. Szoboszlaiék nem ehetnek előregyártott készételeket és mártásokat sem. A salátaönteteket, szószokat is a Liverpool konyháján készítik el nekik. A desszertekhez pedig mandulatejet, kiváló minőségű kakaót és melaszt használnak.
Mona Nemmer minden mérkőzésen ott van, hogy megbizonyosodjon arról, a csapat az ő előírásainak megfelelő ételeket kapja. A mérkőzések szünetében pedig cukorkák helyett koffeines almalevet kínál a játékosoknak, hogy energikusak legyenek.
Persze adódik a kérdés, hogy mit esznek a labdarúgók otthon, vagy hogyan készítik el az ételeiket. Egy korábbi cikk szerint Nemmer és a Pool konyhájának szakácsai főzőtanfolyamokat indítottak a csapattagok és hozzátartozóik számára, hogy ne okozzon nekik problémát az étrend otthoni betartása.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.