Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Szoboszlai Dominik egy fiatal nő útmutatása alapján fog hamarosan étkezni. A válogatott labdarúgó étrendjét Mona Nemmer, a Liverpool étkezési tanácsadója állítja majd össze. Nézzük, hogy mit ehet majd a 22 éves válogatott labdarúgó.

Szoboszlai Dominik történelmet írt azzal, hogy 70 millió euróért megvásárolta a Liverpool, ugyanis magyar labdarúgóért soha nem fizettek még ennyi pénzt. A 22 éves futballista gyerekkora óta tudatosan készül a profi életre. Szoboszlai számára így az sem lesz újdonság, hogy az angol elitklubnál szigorú keretek között kell majd étkeznie. A Liverpoolhoz 2016-ban csatlakozott Mona Nemmer, aki gondosan ügyel arra, hogy a csapat játékosai megfelelő mennyiségű és minőségű táplálékhoz jussanak.

SZABÁLYOK
 

Nemmer első követelménye az volt, hogy a labdarúgók az ebédlőben lassítsanak, tegyék le a telefonjainkat, lassabban egyenek, élvezzék az étkezéseket. Korábban előfordult, hogy a focisták a telefonjaikat nyomkodták ebéd közben, gyorsan, kapkodva ettek, majd rohantak is el az étkezés után. Minden csapattag, így majd Szoboszlai is, rendszeresen találkozik a táplálkozási szakértővel és egyeztet az étrendjéről. A szakember az étrend kialakításakor figyelembe veszi a sportoló testzsírszázalékát, az anyagcseréjét és azt, hogy milyen ételeket szeret. A labdarúgóknak kötelező napi négyszer enniük, és helyben termesztett élelmiszereket fogyaszthatnak.

Szoboszlai Dominikot rekordösszegért vette meg a Liverpool /Fotó: Mediaworks archívum - Nemzeti Sport, Szabó Miklós
Szoboszlai Dominikot rekordösszegért vette meg a Liverpool /Fotó: Mediaworks archívum - Nemzeti Sport, Szabó Miklós

Mit esznek pontosan Szoboszlaiék?

A húsokat minimális fűszerezéssel készítik el a Pool csapattagjainak. Az olajban sütés kizárt, párolt húsokat fogyasztanak a játékosok. Nemmer a halat és vadat Skóciából, a többi húsfélét pedig a közelben lévő, szabadon tartott biogazdaságokból szerzi be. A futballisták szénhidrátként legtöbbször rizst és burgonyát esznek, az étkezések mellé sok zöldséget, gyümölcsöt fogyasztanak.

A Liverpool csapatkonyháján a játékosok rendelkezésére áll egy gyümölcscentrifuga, hogy frissen facsart leveket igyanak, ezenkívül mindig van az étkezőben kitéve dióféle, granola és egy salátás részleg is. Szoboszlaiék nem ehetnek előregyártott készételeket és mártásokat sem. A salátaönteteket, szószokat is a Liverpool konyháján készítik el nekik. A desszertekhez pedig mandulatejet, kiváló minőségű kakaót és melaszt használnak.

Főzőtanfolyam a focistáknak

Mona Nemmer minden mérkőzésen ott van, hogy megbizonyosodjon arról, a csapat az ő előírásainak megfelelő ételeket kapja. A mérkőzések szünetében pedig cukorkák helyett koffeines almalevet kínál a játékosoknak, hogy energikusak legyenek.

Persze adódik a kérdés, hogy mit esznek a labdarúgók otthon, vagy hogyan készítik el az ételeiket. Egy korábbi cikk szerint Nemmer és a Pool konyhájának szakácsai főzőtanfolyamokat indítottak a csapattagok és hozzátartozóik számára, hogy ne okozzon nekik problémát az étrend otthoni betartása.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.