Nem túlzás kijelenteni, hogy a tojásrántotta szinte minden otthon egyik kedvenc reggeli étele. Nagyon egyszerű elkészíteni, hiszen csak fel kell verni a tojásokat, fűszerezni, majd egy tapadásmentes serpenyőben megsütni. Természetesen a sütési időn és egyéb más apróságokon könnyen el lehet még csúszni, ám tényleg nehéz olyan komoly bakit ejteni, melynek következtében a kukában végezné az étel.
Ha esetleg nem lennél megelégedve a tojásrántottával, vagy csak egyszerűen a legjobbra ízre és állagra törekednél, akkor fogadd meg, próbáld ki Alton Brown tanácsát. Az amerikai séf ugyanis azt javasolja, hogy tegyél egy kanál majonézt is a rántottába. A szakember azt mondja, ettől a hozzávalótól egészen zseniális lesz ez a fogás.
Bármennyire is hihetetlen, de a majonéz íze még csak minimálisan sem érezhető a tojásrántottán, viszont sokkal krémesebb és lágyabb az állaga.
Tipp: Alton Brown állítólag csak egy teáskanál majonézt használ három tojáshoz és egy teáskanál vízhez, de a kívánt mennyiség az egyéni ízléstől és a felhasznált tojások számától függően változhat.
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.