Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Érdekességek

Vigyázat! Ezért lehet keserű a cukkini és az uborka

cukkini
Fura, kesernyés íze van a zöldségnek, mikor beleharapsz? Akkor jobb, ha inkább meg sem eszed, mert könnyen rosszul lehetsz tőle.

A tökfélék, például a cukkini és az uborka a rovarok és a kártevők ellen különféle méreganyagokat, például kukurbitacint termelnek - írja az elelmiszerteszt.hu. Ezeknek az íze elég keserű, amiből könnyen rájöhetsz, ha valami nincs rendben a zöldséggel.

A növénynemesítők ezeket a méreganyagokat hatástalanítják, így nem kell attól tartani, hogy a boltban vagy a zöldségesnél vásárolt zöldségekkel méreg jut a szervezetedbe. Ha azonban hobbikertben termelt zöldséget fogyasztasz, könnyen meglehet, hogy kesernyés ízt fogsz érezni a szádban.

Így ha például a tökfőzelék keserű, inkább ne edd meg, ugyanis nemcsak az íze nem lesz az igazi, de kellemetlen következményekkel is járhat, ha kukurbitacint fogyasztasz: hányást, hasmenést, fejfájást, vagy akár erős szívdobogást is okozhat. Mivel a méreganyag hőálló, sajnos hiába sütjük vagy főzzük a zöldségeket, nem tűnik el belőlük.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.