Ma már sajnos nem csak a földet kell lemosni a termésekről és a gyökerekről. Az almaborecet azonban segít eltávolítani a nem kívánatos vegyszereket és baktériumokat. Keverjünk ki egy oldatot, aminek 10 százaléka almaborecet, 90 százaléka víz. A szakértők szerint ebben átöblítve biztonságosan távolíthatjuk el a zöldségekről és a gyümölcsökről a szennyeződéseket.
Egyszerű és alacsony kalóriatartalmú megoldást keresünk arra, hogy omlósabb legyen a főfogás? Vonjuk be a húst némi almaborecettel és vízzel. Az eredmény nem csak finomabb, de könnyebben emészthető is lesz.
Sok felesleges és őrült dologra vagyunk hajlamosak azért, hogy megszabaduljunk a pluszkilóktól, ám az italunk kiegészítése némi almaborecettel nem tartozik ezekbe a kategóriákba. A mi tippünk: egy pohár víz, 2 evőkanál almaborecet, 2 evőkanál citromlé, egy csipetnyi fahéj és egy kis stevia.
A méregtelenítő és a karcsúsító hatás maximális kihasználásához keverjünk két evőkanálnyi almaborecetet a gyümölcsök, a joghurt és a jég közé, mielőtt elindítjuk a mixert. Könnyed, mégis isteni hűsítő a forró nyári napokon!
Akár a húsoknak keresünk egy karakteres ízű mártást, akár a zöldségek mellé szeretnénk egy pikáns mártogatóst, az almaborecet hozzáadásával egész biztos elérjük a célunk. Használhatjuk alapként egy kis mustárral vegyítve vagy titkos összetevőként, amitől még különlegesebb lesz a bazsalikomos paradicsomszósz: a végeredmény garantáltan ínycsiklandó lesz.
A salátákon alapuló diétákat leginkább azzal ronthatjuk el, ha nem számolunk a gyakran igen csak kalóriadús dresszingekkel. Szerencsére az almaborecet itt is a segítségünkre siet, cukor és zsírtartalma nulla, gyakorlatilag nem jelent plusz kalóriát. Citrommal és olívaolajjal pedig még finomabb és egészségesebb.
A teák jótékony hatásairól már rengeteget olvashattatok nálunk, ám még ezeket is lehetséges fokozni az almaborecet segítségével. Tegyünk két evőkanálnyit a forró vízbe, egészítsük ki egy citrom levével, majd ízesítsük mézzel vagy fahéjjal ízlés szerint. Az igazán bátrak még egy kis csilit is tehetnek bele!
Egy evőkanálnyi almaborecet jót tesz a kovásznak, növeli a finomságok térfogatát, és még az ízeket is felerősíti. Ugye, hogy nem kell lemondani semmi jóról a gluténmentes táplálkozás miatt?
Az avokádó az egyik legjobb döntés, ha sokat akarunk tenni az egészségünkért és a vonalainkért. Egyszerre küzd a szabad gyökök, a magas koleszterinszint, az éhség és az alhasi zsírpárnák ellen, ugyanakkor felgyorsítja a tápanyagok felszívódását. Az almaborecettel kiegészítve pedig abszolút nyertes kombináció.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.