Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Gumimaci szelet recept
recept
Rafinált
TojásTej

Gumimaci szelet

70 perc
8 adag
Átlagos
2023. 04. 09.

Elkészítés

  1. Szétválasztunk 3 tojást, a sárgájához hozzáadunk 1 csomag vaníliás cukrot és 5 ek. porcukrot. A tojásfehérjét habbá verjük, majd összekeverjük a sárgájával.
  2. Közben 1,5 dl vizet forralunk, és hozzáadjuk a zselatint. (Általában 1 csomag 20 g.) Várunk picit, míg kicsit hűl, és hozzákeverjük a tojásos keverékhez.
  3. Egy formába rakjuk (magas falú tepsi vagy jénai tál megfelel), majd hűtőbe tesszük dermedni.
  4. A második réteg ugyanúgy készül, mint az első. Annyi különbséggel, hogy a zselatin előtt belekeverjük a kakaóport. Aztán jöhet a zselatin, eldolgozzuk, kivesszük a hűtőből a megdermedt első rétegünket, és ráöntjük a tetejére a kakaósat. Aztán vissza a hűtőbe.
  5. A harmadik rétegbe 5 dl tejföl, 5 ek. porcukor és 1 csomag vaníliás cukor kerül. Ha ezt összekevertük, jöhet bele a 1,5 dl vízzel elkevert zselatin. Persze ezt is ugyanúgy, előbb felforraljuk, bele a zselatin, és várunk míg kicsit kihűl, majd úgy tesszük a keverékhez. Elővesszük a hűtőből az elkészült két réteget, majd ráöntjük a harmadikat is. Mehet vissza újra pihenni.
  6. A negyedik rétegbe nem kell más, mint 2 dl málna szörp.Felforraljuk a vizet, beletesszük a zselatint, hozzáadjuk a málnaszörpöt.
  7. Az utolsó rétegnél vigyázni kell, érdemes megvárni míg langyosra hűl, mert ha túl forrón tesszük rá a többi rétegre, átüthet rajta, és nem lesz csíkos. Ha langyos, ráöntjük a többi rétegre, visszatesszük a hűtőbe, és hagyjuk összedermedni, majd felszeleteljük.

Recept értékelése

Hasonló receptek

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Friss receptek

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Habkarika recept
Recept
Egyszerű

Habkarika

115 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Lurpak vajas, sajtkrémes képviselőfánk recept
Recept
Mester

Lurpak vajas, sajtkrémes képviselőfánk

130 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.