A vízitorma a fent említett címet az amerikai CDC (Centers for Disease Control and Prevention, Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ) vizsgálati eredményei alapján érdemelte ki. Érdemes tudni, hogy jóval több C-vitamint tartalmaz, mint a narancs, valamint kalciumban, folsavban és antioxidánsokban is rendkívül gazdag. A növény íze csípős, aromája leginkább a mustárra és a tormára hasonlít.
A vízitorma a tápanyagban gazdag, meszes talajt kedveli a legjobban. A magokat vethetjük közvetlenül a talajba, körülbelül 6 mm mélyen – tíz-tizenöt fokban csírázik a legjobban. Figyeljünk a folyamatos öntözésre, nehogy kiszáradjon a növény.
Amennyiben cserépben neveljük a vízitormát, akkor helyezzünk alá egy tálcát, amiben mindig legyen víz, hetente egyszer pedig felülről is öntözzük meg.
A vízitorma leveles hajtásait virágzás előtt kell leszedni. Ízesíthetünk vele leveseket, tésztákat, salátákat vagy akár rántottát is. Ha a pedig a leveleit leturmixoljuk, akkor egy igazi vitaminbombát kapunk – írja az Agroinform.
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.