Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Ha bárkinek feltesszük a kérdést, hogy vajon melyik a világ legegészségesebb zöldsége, valószínűleg kevesen vágják rá a helyes választ. Ez pedig nem más, mint a vízitorma.

A vízitorma a fent említett címet az amerikai CDC (Centers for Disease Control and Prevention, Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ) vizsgálati eredményei alapján érdemelte ki. Érdemes tudni, hogy jóval több C-vitamint tartalmaz, mint a narancs, valamint kalciumban, folsavban és antioxidánsokban is rendkívül gazdag. A növény íze csípős, aromája leginkább a mustárra és a tormára hasonlít.

Fontos, hogy a vízitorma leveles hajtásait még virágzás előtt szedjük le / Fotó: Shutterstock
Fontos, hogy a vízitorma leveles hajtásait még virágzás előtt szedjük le / Fotó: Shutterstock

Így termesszünk otthon vízitormát

A vízitorma a tápanyagban gazdag, meszes talajt kedveli a legjobban. A magokat vethetjük közvetlenül a talajba, körülbelül 6 mm mélyen – tíz-tizenöt fokban csírázik a legjobban. Figyeljünk a folyamatos öntözésre, nehogy kiszáradjon a növény.

Amennyiben cserépben neveljük a vízitormát, akkor helyezzünk alá egy tálcát, amiben mindig legyen víz, hetente egyszer pedig felülről is öntözzük meg.

Hogyan érdemes fogyasztani?

A vízitorma leveles hajtásait virágzás előtt kell leszedni. Ízesíthetünk vele leveseket, tésztákat, salátákat vagy akár rántottát is. Ha a pedig a leveleit leturmixoljuk, akkor egy igazi vitaminbombát kapunk – írja az Agroinform.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.