Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Desszert

Édes reggeli Valentin-napra: málnás kalácsszív, amivel elvarázsolhatod a párod

A szerelmesek napja jó alkalom, hogy valami igazán különleges reggeli édességet készíts a kedvesednek. Ha ma megsütöd, holnap reggel ezzel a finomsággal ébresztheted a párod!

Ugyan most munkanapra esik Bálint-nap, mégsem lehetetelen egy közös, ágyban elfogyasztott édes reggeli. Az előkészületek sem igényelnek túl sok munkát, hiszen a következő recept – bár kelt tésztából készül, és mint ilyen, sokak által bonyolultnak gondolt – nagyon hamar elkészíthető már előző nap. Mutatjuk a folyamatot lépésről lépésre, és így biztosan csodás lesz a végeredmény, a sikered pedig garantált!

Egy ilyen sütitől mindenki elolvad / Fotó és recept: Vidék íze magazin
Egy ilyen sütitől mindenki elolvad / Fotó és recept: Vidék íze magazin

Hozzávalók:

  • 2 dl tejszín
  • 2 dkg friss élesztő
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 1 tojássárgája
  • 5 dkg vaj
  • 1 üveg sűrű málnalekvár

Elkészítése:

1. Meglangyosítjuk a tejszínt. Fél decit egy pohárba öntünk, szórunk bele egy kis cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felhabosodni.

2. A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe kis mélyedést vájunk. Az egyik felére szórjuk a sót, a maradék cukrot. Hozzáadjuk a tojássárgáját, ráöntjük a felhabosodott élesztőt, hozzáadjuk a maradék tejszínt, és szépen kidagasztjuk kézzel vagy robotgéppel. Ha szükséges, adunk még hozzá kis lisztet vagy langyos vizet, közepesen kemény legyen a tészta állaga.

3. Ha már fényes, és elválik az edény falától, hozzádolgozzuk a langyos olvasztott vajat is. Cipót formázunk belőle, letakarjuk, és meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni.

4. Enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk, és nagyra kinyújtjuk. Megkenjük vastagon málnalekvárral.
4. Enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk, és nagyra kinyújtjuk. Megkenjük vastagon málnalekvárral.

5. Két oldalról felcsavarjuk a közepéig.
5. Két oldalról felcsavarjuk a közepéig.
6. 2-3 centi vastag dupla csigákra felvágjuk.
6. 2-3 centi vastag dupla csigákra felvágjuk.


7. A két kis csiga találkozási pontjánál kicsit kihúzzuk a tésztát, így kapjuk meg a szív alakot.
7. A két kis csiga találkozási pontjánál kicsit kihúzzuk a tésztát, így kapjuk meg a szív alakot.


8. Sütőpapírral kibélelünk két tepsit, egymástól távol rátesszük a szíveket. Könnyű konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen hagyjuk ismét megkelni. 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt halványbarnára sütjük.

(Borítókép: Vidék íze magazin)

MÉG TÖBB VALENTIN-NAPI DESSZERTET ITT TALÁLTOK>>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.