Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Minestrone recept
Minestrone
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Alapételek

Mire használjuk a gránátalmát? Íme 7 egyszerű és kreatív ötlet

Ez az ősz végén érő mediterrán gyümölcs a téli hónapokban nálunk is kapható. Nemcsak finom, de a világ egyik legegészségesebb élelmiszere is - igazi superfood. Most 7 tippet mutatunk a felhasználásához!

A gránátalma nyersen tartalmazza a legtöbb értékes anyagot, ezért lehetőleg ne főzd meg, és a mag belső részét is fogyaszd el. Ha nem tudnád, mihez kezdj vele, most adunk néhány ötletet.

1. Ivólé, szörp:

Erősíti az immunrendszeredet és jótékony élettani hatásai vannak. Kortyold el frissen a félbevágott gyümölcsből kifacsart vagy az összeturmixolt magokból kapott lét! Bio gránátalmalevet készen is vásárolhatsz.

2. Grenadine:

Az üvegben forgalmazott édes szirup számtalan koktél alapanyaga.

3. Grenadine molasses:

Ezt a feliratot keresd az üvegen a közel-keleti élelmiszerboltokban, ha a török és arab ételekhez általánosan használatos gránátalmaszószra vadászol. A sűrű balzsamecetre emlékeztető, savanykásan édeskés ízesítőt salátára csöpögtetheted, vinaigrette-be keverheted vagy húsokra kenheted, melyekre sütés közben rákaramellizálódik. Kipróbálhatod téli sült zöldségekre vagy padlizsánra, továbbá joghurtra, vaníliafagylaltra csorgatva is. Házilagos előállításához a kifacsart gránátalmalevet szűrd lábasba, majd közepes lángon forrald be kb. a harmadára. A hűtőben sokáig eláll.

4. Saláta:

Zöld salátaleveleken különösen jól mutatnak a piros magok, és kissé savanykás ízük kiválóan passzol a pikáns öntetekhez. Megbolondítják a gyümölcssalátákat is.

5. Köret

Képzeld csak el, mennyivel jobban mutat a párolt rizs vagy a bulgur, ha megszórod gránátalmamaggal!

6. Desszert:

A gránátalmamagok látványosan díszítik a világos krémeket, pohárdesszerteket, parfékat vagy fagylaltkelyheket is. Fontos, hogy épek legyenek, máskülönben a kicsorduló levük elszínezi a lágy krémeket, töltelékeket.

7. Pite, torta:

A sima krémmel megkent, illetve töltött tésztáknak már néhány szem gránátalmamaggal ünnepi külsőt kölcsönözhetsz.

Minden, amit a gránátalmáról még tudni akarsz >>>
Gránátalmás receptek >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.