A vidék lakói hétköznapokon tradicionálisan egyszerű, takarékos ételeket készítettek. Reggelire gyakran ettek olcsó, laktató levest vagy különböző módon elkészített krumplit.
Ebédre kétféle fogás került az asztalra: valamilyen leves (bab,- gulyás-, tejfölös répa- vagy tejfölös aszaltszilva-leves) és mellé tésztaételt ettek, pl. kifőtt tésztát, amit mácsiknak neveztek. Vacsorára a délről megmaradt ételeket fogyasztották vagy levest főztek.
A Balatonban sokféle, jóízű hal található. Kedvelt étel a pikáns balatoni halászlé, továbbá a roston vagy nyárson sült halfélék. Legismertebb a balatoni fogas, amelynek hófehér húsa. A strandolás elképzelhetetlen hekkevés nélkül, ami a 60-70-es évektől indult hódító útjára.
Aki pedig valami kiadósabbra vágyik, lángost választ, fokhagymásan vagy sok tejföllel és sajttal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.