A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Puncstorta  recept
Puncstorta
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Hétről hétre, napról napra ötleteket és tippeket kaphattok, mi legyen az ebéd vagy a vacsora.

HETI MENÜ – 2014. DECEMBER 22-28.
Előétel: Debreceni cibereleves
Főétel: Gyöngyhagymás tészta
Desszert: Részeges körtés-túrós torta
Vegetáriánus ajánlat: Sütőben sült legyezőburgonya

Előétel: Szerecsendiós sárgaborsó-krémleves
Főétel: Zeller töltve, burgonyapürével
Desszert: Túró Rudi házilag
Vegetáriánus ajánlat: Céklasaláta fürjtojással

Reggeli: Kacsamájpástétom pirítóssal
Előétel: Bajai halászlé (ezúttal jó nagy fazékban)
Főétel 1: Narancsos pulykamell vörösboros aszalt szilvával
Főétel 2: Őzcomb pikáns mártással, burgonyakrokettel
Desszert: Bejgli három töltelékkel
Vacsora: Marinírozott hal
Vegetáriánus ajánlat: Krémsajtos-snidlinges krumplisaláta, mézes olajban sült kecskesajt

Reggeli: Mákvirág-kalács tejekávéval
Előétel: Egzotikus fűszeres sütőtökkrémleves
Főétel 1: Kolbászos-májas töltött hús, zöldborsókrém
Főétel 2: Omlós kacsasült portóis meggyzselével
Desszert: Vodkás-narancskrémes karikák
Vacsora: Karácsonyi tésztasaláta
Vegetáriánus ajánlat: Finn karácsonyi rakott répa, vegetáriánus töltött káposzta

Reggeli: Karácsonyi gyümölcskenyér, karácsonyi kakaó
Előétel: Hideg narancsleves habgaluskával és kandírozott narancshéjjal
Főétel 1: Fácán fügével és szőlővel
Főétel 2: Kolozsvári töltött káposzta
Desszert: Pavlova torta
Vacsora: Lazacos-kapribogyós burgonyasaláta
Vegetáriánus ajánlat: Datolyás-parmezános édesköménysaláta, színes sárgaborsóroládok

Reggeli: Sonkás omlett-tekercs
Előétel: Lebbencsleves
Főétel: Káposztán sült hurka főtt burgonyával
Desszert: Gesztenyés-meggyes patkó
Vacsora: Gombakrém pirítóssal
Vegetáriánus ajánlat: Spenótos-sajtkrémes-sütőtökös lepény

Reggeli: Foszlós mazsolás kalács tejjel
Előétel: Tökös gesztenye-krémleves sonkás pirított kaláccsal
Főétel: Tepsis csirkecombok parasztosan
Desszert: Kolbászos és sajtos pogácsa
Vacsora: Hagymás-majoránnás csirkemáj
Vegetáriánus ajánlat: Padlizsánnal sült gnocchi

HETI MENÜ – 2014. DECEMBER 15-21.
Előétel: Gulyásleves csípősen, tejföllel
Főétel: Tojással töltött dagadó
Desszert: Alma
Vegetáriánus ajánlat: Ropogós cukkini-ropogós

Előétel: Erdélyi csorba húsgombóccal
Főétel: Erdélyi marhatokány
Desszert: Erdélyi vargabéles
Vegetáriánus ajánlat: Túrógombóc az erdélyi nagymama szerint

Előétel: Szegedi kolbászos leves
Főétel: Mátrai rakott kelkáposzta
Desszert: Meggybefőtt
Vegetáriánus ajánlat: Sajtkrémes padlizsántekercsek

Előétel: Finom tárkonyos pulykaraguleves
Főétel: Vegyes hússzeletek Dubarry módra
Desszert: Citromos-mascarponés muffin
Vegetáriánus ajánlat: Sajtos karfiolfőzelék

Előétel: Bableves fehérbabból
Főétel: Töltött tészta (házi ravioli) paradicsommártásban
Desszert: Zabpelyhes keksz dióval
Vegetáriánus ajánlat: Spenótós-túrós ravioli mozzarellás szósszal

Reggeli: Cibu - avagy a kiadós reggeli, egy jóízű teával
Előétel: 44 gerezdes fokhagymaleves parmezánnal
Főétel: Csirketorta
Desszert: Somlói galuska
Vacsora: Kocsonya
Vegetáriánus ajánlat: Sült kecskesajt almapástétommal és karamellizált tökmaggal

Reggeli: Melós reggelije frissen facsart gyümölcslével
Előétel: Almás sajtleves kakukkfüves-almás párnával
Főétel: Marhaszelet gombás-májas raguval, burgonyafánkkal
Desszert: Ropogós szőlős tortácska
Vacsora: Krémes sajttekercs, egy pohár sör illik hozzá
Vegetáriánus ajánlat: Pirított póréhagyma mustármártásban burgonyalepénnyel

HETI MENÜ – 2014. DECEMBER 8-14.
Előétel: Illatos gesztenyekrémleves
Főétel: Hagyományos paprikás krumpli
Desszert: Mandarin
Vegetáriánus ajánlat: Paprikás krumpli galuskával

Előétel: Palócleves gazdagon
Főétel: Palóc oldalas friss barnakenyérrel
Desszert: Sült gesztenye
Vegetáriánus ajánlat: Juhtúróval töltött palóc lángos

Előétel: Hagymaleves sajtos pirítóssal
Főétel: Csirkepörkölt cigányosan túrós csuszával
Desszert: Bögrés mákos
Vegetáriánus ajánlat: Kukoricás babsaláta

Előétel: Egyszerű rizsleves
Főétel: Magyaros zöldbabfőzelék
Desszert: Fekete-erdő desszert
Vegetáriánus ajánlat: Tejfölös zöldbabfőzelék

Előétel: Húsos kukoricaleves
Főétel: Vargányás sztrapacska
Desszert: Aszalt gyümölcsös muffin
Vegetáriánus ajánlat: Juhtúrós sztrapacska

Reggeli: Szívecskés tükörtojás piritóssal, teával
Előétel: Karalábé-krémleves baconnel és garnélarákkal
Főétel: Káposztán sült hurka
Desszert: Gundel palacsinta
Vacsora: Aszpikos sonkatekercs franciasalátával, zsemlével és egy pohár sörrel
Vegetáriánus ajánlat: Padlizsán és cukkini szezámmagos bundában

Reggeli: Gyors kakaós kalács tejeskávéval
Előétel: Aszaltszilva-leves pörkölt dióval
Főétel: Párolt marhahátszín gombás velővel
Desszert: Krémsajtos kehely feketeribizlivel
Vacsora: Virslis-sajtos töltött lángos sörrel öblítve
Vegetáriánus ajánlat: Csőben sült tökszeletek kapros-fűszeres öntettel


HETI MENÜ – 2014. DECEMBER 01 - 07.
Előétel: Körtekrémleves pörkölt mogyoróval
Főétel: Húsos derelye párolt káposztával
Desszert: Édes sült sütőtök
Vegetáriánus ajánlat: Áfonyás-túrós derelye

Előétel: Marokkói paradicsomleves fűszeres húsgombócokkal
Főétel: Fűszeres kolbászkák édeskömény-salátával és arab lapos kenyérrel
Desszert: Marokkói fügés datolyagolyó
Vegetáriánus ajánlat: Shakshuka (tunéziai fűszeres lecsó) tojással és arab lapos kenyérrel

Előétel: Sültpaprika-leves
Főétel: Brassói
Desszert: Alma
Vegetáriánus ajánlat: Vega brassói

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.