Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Holstein szelet recept
Holstein szelet
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Puncstorta  recept
Puncstorta
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Praktikus

Így használd fel a maradék krumplipürét! 6 szenzációs tipp

Sajtos palacsinta maradék krumplipüréből
Vannak ételek, amelyek csak frissen finomak. Másoknak nem árt az újramelegítés, sőt olyan étel is van szép számmal, ami annál finomabb, minél többször melegítjük. A krumplipüré nem ilyen.

A krumplipüré csakis forrón, frissen jó, azon melegében, ahogy a gőzölgő krumplikockákat összetörjük vajjal és tejjel. Mire kihűl, a krumpli magába szívja a nedvességet, összeáll egy undok tömbbé, és már nem segít neki semmi. Pedig előfordulhat, hogy marad belőle, de másnap már senki nem kéri.

#1

A krokett adja magát, de formázhatunk a krokett tésztájából kis lepénykéket is, és akkor már elég hozzá egy saláta és egy kis szósz, nem kívánkozik mellé feltétlenül húsos ragu.

#2

A maradék krumplipürét fellazíthatjuk egy kis tejjel, majd kikent formába öntjük, és meglepetéseket dugdosunk bele. Ha többféle maradék sajtunk van, akkor egy szenzációs hétfői vacsorát kerekíthetünk a vasárnapi püré maradékából. Füstölt sajt, feta, camembert, brie, gorgonzola, trappista vagy emmentáli - mindegyiknek jót tesz a forró sütő és a krumpliköpönyeg. Mellé egy saláta, és tökéletes a vacsora.

#3

Persze keverhetünk a püréhez ezt-azt is a feljavításkor. Pesto, darált sonka, maradék párolt zöldség, konzerv kukorica, párolt zeller, pirított gomba, maradék felvágottak… Ha egyik sincs, egy tonhalkonzerv is megteszi, és ha pár karika paradicsom és néhány olajbogyó kerül a tetejére, sütőbe dugva fél órát hagyjuk összesülni: senki nem ismeri fel a tegnapi krumplipürét.

#4

Persze nem csak tálban süthetjük az így feljavított krumplis alapot. Gombócolhatjuk, és tepsire téve kis falatkákat süthetünk belőle, vagy tenyérnyi lepényeket formázva kevés olajon piríthatjuk. A lényeg, hogy sok ropogós kérge legyen.

#5

A maradék krumplipürével sűríthetünk krémleveseket is. Egy fej hagymát kevés olajon vagy vajon megdinsztelünk, rádobjuk az éppen rendelkezésre álló zöldségeket, felöntjük vízzel, ízesítjük kedvünk szerint, majd amikor puhára főttek a zöldfélék, hozzáadjuk a krumplipürét, összeturmixoljuk, esetleg tejszínnel, tejföllel krémesítjük a forró levest.

#6

Ha viszonylag sok püré maradt, segít a nemzetközi konyha. Az angolok pásztorpitéje, a Shepherd’s Pie, vagy a franciák kedvelt étele, a Hachis Parmentier. Hasonlítanak egymásra: mindkettő krumplipüré alatt sült fűszeres, darált húsból készült ragu, tipikus egytálétel, amikor együtt, de mégis külön sül a hús és a körete.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.