A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mákos guba
Csupacsokis brownie
Farsangi szalagos fánk
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Klasszikus grízgaluska leves
Kínai szezámmagos csirke
Kijevi csirkemell rizibizivel
Dubarry-csirkemell
Körömpörkölt csülökkel
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Babgulyás
Zsemlegombóc
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Káposztás tészta egyszerűen
Hagymás rostélyos
Dödölle - az eredeti recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rakott zöldbab darált hússal
Praktikus

Így használd fel a maradék krumplipürét! 6 szenzációs tipp

Sajtos palacsinta maradék krumplipüréből
Vannak ételek, amelyek csak frissen finomak. Másoknak nem árt az újramelegítés, sőt olyan étel is van szép számmal, ami annál finomabb, minél többször melegítjük. A krumplipüré nem ilyen.

A krumplipüré csakis forrón, frissen jó, azon melegében, ahogy a gőzölgő krumplikockákat összetörjük vajjal és tejjel. Mire kihűl, a krumpli magába szívja a nedvességet, összeáll egy undok tömbbé, és már nem segít neki semmi. Pedig előfordulhat, hogy marad belőle, de másnap már senki nem kéri.

#1

A krokett adja magát, de formázhatunk a krokett tésztájából kis lepénykéket is, és akkor már elég hozzá egy saláta és egy kis szósz, nem kívánkozik mellé feltétlenül húsos ragu.

#2

A maradék krumplipürét fellazíthatjuk egy kis tejjel, majd kikent formába öntjük, és meglepetéseket dugdosunk bele. Ha többféle maradék sajtunk van, akkor egy szenzációs hétfői vacsorát kerekíthetünk a vasárnapi püré maradékából. Füstölt sajt, feta, camembert, brie, gorgonzola, trappista vagy emmentáli - mindegyiknek jót tesz a forró sütő és a krumpliköpönyeg. Mellé egy saláta, és tökéletes a vacsora.

#3

Persze keverhetünk a püréhez ezt-azt is a feljavításkor. Pesto, darált sonka, maradék párolt zöldség, konzerv kukorica, párolt zeller, pirított gomba, maradék felvágottak… Ha egyik sincs, egy tonhalkonzerv is megteszi, és ha pár karika paradicsom és néhány olajbogyó kerül a tetejére, sütőbe dugva fél órát hagyjuk összesülni: senki nem ismeri fel a tegnapi krumplipürét.

#4

Persze nem csak tálban süthetjük az így feljavított krumplis alapot. Gombócolhatjuk, és tepsire téve kis falatkákat süthetünk belőle, vagy tenyérnyi lepényeket formázva kevés olajon piríthatjuk. A lényeg, hogy sok ropogós kérge legyen.

#5

A maradék krumplipürével sűríthetünk krémleveseket is. Egy fej hagymát kevés olajon vagy vajon megdinsztelünk, rádobjuk az éppen rendelkezésre álló zöldségeket, felöntjük vízzel, ízesítjük kedvünk szerint, majd amikor puhára főttek a zöldfélék, hozzáadjuk a krumplipürét, összeturmixoljuk, esetleg tejszínnel, tejföllel krémesítjük a forró levest.

#6

Ha viszonylag sok püré maradt, segít a nemzetközi konyha. Az angolok pásztorpitéje, a Shepherd’s Pie, vagy a franciák kedvelt étele, a Hachis Parmentier. Hasonlítanak egymásra: mindkettő krumplipüré alatt sült fűszeres, darált húsból készült ragu, tipikus egytálétel, amikor együtt, de mégis külön sül a hús és a körete.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.