Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Praktikus

Ha így melegíted az amerikai palacsintát, olyan lesz, mintha frissen készítetted volna!

A hagyományos mellett az elmúlt években egyre népszerűbb nálunk is az amerikai palacsinta. Kicsik, nagyok kedvence lett a mi palacsintánknál kisebb, tömörebb tészta, amit sokan – csakúgy, mint a tengeren túl – reggelire fogyasztanak. Érdemes többet készíteni, hiszen melegítve is nagyon finom – mutatjuk, hogyan csináld!

A hétvégi bruncholás, azaz leegyszerűsítve a késői villásreggeli manapság igen divatos baráti, családi körben is. Egy ilyen alkalomra biztosan készül amerikai palacsinta. Ha így van, bátran süss többet, a maradékot pedig a következő héten, a rohanós reggeleken is megeheted. A titok a melegítés.

Sokak kedvence az amerikai palacsinta - reggelire is / Fotó: Mindmegette.hu
Sokak kedvence az amerikai palacsinta - reggelire is / Fotó: Mindmegette.hu

Mikróban – inkább ne!

Bár kézenfekvő megoldásnak tűnik, nem igazán jó ötlet a mikróban melegíteni a palacsintát. A mikrohullámok ugyan felmelegítik, de ahogy hűl, a keményítőben bekövetkező változások szivacsossá és/vagy morzsalékossá teszik a tésztát. Ha mégis ezt a módszert választod, ügyelj arra, hogy a palacsintákat ne tedd egymásra, sőt ne is érjenek egymáshoz – így egyenletesebben melegednek át. Takard le papírtörlővel, ami segít elszívni a melegítés közben keletkező gőzt. Palacsintánként elég 15 másodperc nagy teljesítményen, utána pedig a lehető leggyorsabban edd meg, mielőtt még a textúrája megváltozna.

Serpenyőben – ez a tökéletes megoldás!

Ha valóban azt szeretnéd érezni, hogy friss palacsintát eszel, melegítsd serpenyőben! Ennél a módszernél arra kell vigyázni, hogy újramelegítés legyen, és ne süsd túl a palacsintát. Lassú tűzön kezd el melegíteni az enyhén kivajazott serpenyőt, majd tedd bele a palacsintát. Ne zsúfold tele a serpenyőt, és a palacsintákat kb. 10 másodpercenként fordítsd meg. Kb. 1 perc alatt átmelegszik: belül lágy, kívül isteni ropogós lesz.

Serpenyőben melegítve tökéletes lesz az állaga / Fotó: Shutterstock
Serpenyőben melegítve tökéletes lesz az állaga / Fotó: Shutterstock

Sütőben – szuper, ha van időd!

Jó módszer, csak picit időigényes. A sütőt ugyanis elő kell melegíteni, mielőtt beletennéd a palacsintákat. Ha azonban nagy a család, simán megéri ezt a módszert választani, hiszen addig is, míg melegszik a sütő (és majd a palacsinta), lehet mást csinálni. Tedd sütőlapra a palacsintákat, és kb. 10 perc alatt át is melegszenek. Ha több időre van szükséged, egyszerűen vedd lejjebb a hőfokot.

Air fryer – energiatakarékos, de nem hatékony

A forrólevegős sütőt nem kerülhetjük meg, hiszen egyre több konyhában kap helyet ez a készülék. Energiatakarékos, rövid idő alatt felmelegszik, gyorsan felmelegíti a palacsintát is, miközben az állaga tökéletes marad. Ami gond lehet, az a mérete: általában a tálcák túl picik, és a palacsintákat nem lehet egymásra tenni, mert akkor nedves réteg keletkezik rajtuk, ami pár perccel a kivétel után megkérgesedik. A palacsintákat mindkét oldalunkon meg kell sütni, így kb. 30 másodperc után meg is kell fordítani őket.

Zűrös hétköznap is lehet ilyen a reggeli / Fotó: Shutterstock
Zűrös hétköznap is lehet ilyen a reggeli / Fotó: Shutterstock

Kenyérpirító – különleges és finom végeredmény

A mindkét oldalról közvetlenül kifejtett hő hatására a palacsinta szinte új életre kel – nem beszélve a fantasztikus illatokról. Az egyetlen buktató, ha mondjuk csokidarabokkal vagy gyümölcsökkel ízesítetted a palacsintatésztát: ezek ugyanis a gépbe csöpöghetnek, és megéghetnek, füstölni kezdhetnek. Ha ezt a módszert választod, állítsd magas fokozatra a pirítót és tedd bele a palacsintákat, majd fogyaszd azonnal a meleg tésztát.

(Borítókép: Shutterstock)

Itt pedig sok-sok isteni finom amerikai palacsinta receptet találsz!>>>



Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.