Mindegy, hogy anyagi vagy kényelmi okokból pihensz egy apartmanban, a lényeg, hogy biztosan fogsz a konyhában maradékokat találni. Ezeket vagy az előző nyaralók hagyták ott, vagy a vendéglátók készítik be figyelmességből. Mielőtt boldogan felhasználnád a kincseket, mutatjuk, hogy melyek azok az élelmiszerek, amelyekhez jobb, ha nem nyúlsz.
A kávé még megfelelően tárolva is könnyen elveszíti aromáját, különösen, ha olcsóbb, silányabb minőségű. Akik lakásokat adnak ki, nem valószínű, hogy drága őrölt kávét hagynak a vendégeknek… A lényeg: jobb, ha a saját magad által vásárolt, friss kávéból készíted a reggeli italod.
Megbontott flakonok, amelyekből alig hiányzik – ismerős helyzet, ugye? Ennek ellenére óvatosan bánj ezekkel, mert a különböző baktériumok könnyen megtelepednek a szószokon, mártásokon és egy gyomorrontás nem éppen kellemes tünetekkel jár.
Bármilyen tej és tejtermék, ami a hűtőben lapul, tabu! A tej gyorsan megsavanyodik, a tejtermékek könnyen avasodnak, és például a vaj könnyen átveszi más ételek szagát.
Az olaj is kényes téma, hiszen könnyen megavasodhat. Egészen biztosan romlik a minősége, ha napfénynek kitéve áll a polcon.
A régi fűszerek elveszítik ízüket, így nincs értelme például egy több éves oregánót hozzáadni a paradicsomos szószhoz. Ráadásul a fűszereken rengeteg kórokozó található, hiszen az emberek többsége kézzel nyúl bele a zacskóba.
(Nyitókép: Shutterstock)
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.