Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Minestrone recept
Minestrone
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Praktikus

Bárcsak hamarabb tudtuk volna! Így kell helyesen felmelegíteni a maradék tésztát

Tészta / Fotó: Shutterstock
A tészta vitathatatlanul az egyik legnépszerűbb étel, hiszen gyorsan, könnyen és változatosan lehet elkészíteni. Akár nagyobb adagot is főzhetünk belőle, ami másnap is tökéletes, de csak jól felmelegítve. Te tudod, hogyan kell helyesen felmelegíteni a tésztát?

Akkor lesz a lehető legfinomabb a maradék tészta, ha egy tapadásmentes serpenyőben, közepes lángon melegítjük fel. A tökéletes végeredmény érdekében néhány csepp olajra és egy kevés vízre is szükség lesz, ezek ugyanis segítenek fellazítani az összeragadt tésztát.

Tapadásmentes serpenyőben lehet tökéletesen átmelegíteni a tésztát / Fotó: Shutterstock
Tapadásmentes serpenyőben lehet tökéletesen átmelegíteni a tésztát / Fotó: Shutterstock

Ha a tésztafőzés során egy kicsit előregondolkodunk, akkor érdemes egy kevés főzővizet félretenni, amit felhasználhattunk a későbbi melegítés során.
A tapadásmentes serpenyő pedig azért fontos, mert ebben egyenletesen melegszik át a tésztát, továbbá az étel úgy frissül fel, hogy a szószban található csomók is feloldódnak. Különösen igaz ez a tejszínes öntetekre, amelyek megfelelő hő hatására lesznek újra lágyak és krémesek.
Bár mikrohullámú sütőben a legegyszerűbb felmelegíteni az ételt, azonban fontos tudni, hogy ez a módszer könnyen kiszárítja a tésztát, ezért inkább maradjunk a fent említett, serpenyős technikánál.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.