Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Számos módja van a limonádékészítésnek, de van egy egyszerű trükk, amit érdemes ismerni ahhoz, hogy a lehető legfinomabb legyen ez a népszerű nyári frissítő.

A titok abban rejlik, hogy a citromokat nem kell kifacsarni, elég csupán felszeletelni. Ezután a gyümölcsöt rakd egy nagyobb edénybe, szórd meg cukorral és egy burgonyanyomó segítségével törd össze az egészet, majd szűrd le, és ízlés szerint öntsd fel vízzel. A víz mennyiségével tudod szabályozni azt, hogy mennyire legyen intenzív a limonádé íze.

Finomabb lesz a limonádé, ha burgonyanyomóval töröd össze a citromot / Fotó: Shutterstock
Finomabb lesz a limonádé, ha burgonyanyomóval töröd össze a citromot / Fotó: Shutterstock

A fenti módszer leegyszerűsíti a limonádékészítés folyamatát, ugyanis első lépésben egy sűrű citromszirupot készítesz, amit utána a kívánt arányban hígíthatsz.

Miért lesz ez a kedvenced?

Azért, mert rendkívül egyszerű az elkészítése, nincs szükség speciális eszközre, hiszen a burgonyanyomót akár villára is cserélheted. Emellett az íze is könnyen variálható, hiszen a citrom mellé tehetsz mentát, egy adag lédús gyümölcsöt, sőt akár zöldséget is.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.