Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Számos módja van a limonádékészítésnek, de van egy egyszerű trükk, amit érdemes ismerni ahhoz, hogy a lehető legfinomabb legyen ez a népszerű nyári frissítő.

A titok abban rejlik, hogy a citromokat nem kell kifacsarni, elég csupán felszeletelni. Ezután a gyümölcsöt rakd egy nagyobb edénybe, szórd meg cukorral és egy burgonyanyomó segítségével törd össze az egészet, majd szűrd le, és ízlés szerint öntsd fel vízzel. A víz mennyiségével tudod szabályozni azt, hogy mennyire legyen intenzív a limonádé íze.

Finomabb lesz a limonádé, ha burgonyanyomóval töröd össze a citromot / Fotó: Shutterstock
Finomabb lesz a limonádé, ha burgonyanyomóval töröd össze a citromot / Fotó: Shutterstock

A fenti módszer leegyszerűsíti a limonádékészítés folyamatát, ugyanis első lépésben egy sűrű citromszirupot készítesz, amit utána a kívánt arányban hígíthatsz.

Miért lesz ez a kedvenced?

Azért, mert rendkívül egyszerű az elkészítése, nincs szükség speciális eszközre, hiszen a burgonyanyomót akár villára is cserélheted. Emellett az íze is könnyen variálható, hiszen a citrom mellé tehetsz mentát, egy adag lédús gyümölcsöt, sőt akár zöldséget is.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.