Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mákos guba  recept
Mákos guba
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Minestrone recept
Minestrone
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Praktikus

Kovászos burgonyából készül a mennyei sült krumpli: ezután te sem eszed másképp

Ne uborkát, hanem burgonyát kovászolj! Mennyei lesz a sült krumpli, ha így készíted. Pofonegyszerű az elkészítése és garantált a különleges ízvilág.

A sült krumpli az egyik kedvenc köretünk, ám amilyen egyszerű, olyan nehéz tökéletesen elkészíteni. Fontos a krumpli fajtája, számít az is, hogy előfőzzük-e sütés előtt, meg persze az sem mindegy, milyen magas hőfokra hevítjük az olajat. Az egészre a koronát pedig a fűszerezés, azaz a sózás teszi fel, ettől lesz igazán finom a házi hasábkrumpli.

Kovászos burgonyából készül a finom sült krumpli /Fotó: Shutterstock
Kovászos burgonyából készül a finom sült krumpli /Fotó: Shutterstock

Ha azonban valami különlegeset, valami elképesztően jót és újszerűt kóstolnál, akkor próbáld ki a kovászos burgonyából készült sült krumplit! Igazi ízorgia!

Így készül a kovászos burgonya!

A kovászos burgonyához szinte ugyanazokra a fűszerekre lesz szükség, mint az uborkás változathoz. A befőttesüveg aljára kerül a tört fokhagyma, szemesbors és mustármag, a kapor és egy darab babérlevél, az egészet pedig egy-két káposztalevéllel fedjük be. Erre kerülnek a hasábokra vágott krumplidarabok, majd az egészet felöntjük 3%-os sóoldattal és pár nap alatt hagyjuk megérni.

Kovászos burgonyából készül a finom sült krumpli

Az elkészült kovászos burgonyát lecsepegtetjük és szárazra töröljük, majd először 160 Celsius-fokos olajban elősütjük és kiszedjük. Ezután feljebb emeljük a hőfokot 190 Celsius-fokra, visszatesszük az olajba a burgonyát és készre sütjük a hasábkrumplit.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.