A sült krumpli az egyik kedvenc köretünk, ám amilyen egyszerű, olyan nehéz tökéletesen elkészíteni. Fontos a krumpli fajtája, számít az is, hogy előfőzzük-e sütés előtt, meg persze az sem mindegy, milyen magas hőfokra hevítjük az olajat. Az egészre a koronát pedig a fűszerezés, azaz a sózás teszi fel, ettől lesz igazán finom a házi hasábkrumpli.
Ha azonban valami különlegeset, valami elképesztően jót és újszerűt kóstolnál, akkor próbáld ki a kovászos burgonyából készült sült krumplit! Igazi ízorgia!
A kovászos burgonyához szinte ugyanazokra a fűszerekre lesz szükség, mint az uborkás változathoz. A befőttesüveg aljára kerül a tört fokhagyma, szemesbors és mustármag, a kapor és egy darab babérlevél, az egészet pedig egy-két káposztalevéllel fedjük be. Erre kerülnek a hasábokra vágott krumplidarabok, majd az egészet felöntjük 3%-os sóoldattal és pár nap alatt hagyjuk megérni.
Az elkészült kovászos burgonyát lecsepegtetjük és szárazra töröljük, majd először 160 Celsius-fokos olajban elősütjük és kiszedjük. Ezután feljebb emeljük a hőfokot 190 Celsius-fokra, visszatesszük az olajba a burgonyát és készre sütjük a hasábkrumplit.
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.