Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Praktikus

Kovászos burgonyából készül a mennyei sült krumpli: ezután te sem eszed másképp

Így lesz újra friss és ropogós a sült krumpli
Ne uborkát, hanem burgonyát kovászolj! Mennyei lesz a sült krumpli, ha így készíted. Pofonegyszerű az elkészítése és garantált a különleges ízvilág.

A sült krumpli az egyik kedvenc köretünk, ám amilyen egyszerű, olyan nehéz tökéletesen elkészíteni. Fontos a krumpli fajtája, számít az is, hogy előfőzzük-e sütés előtt, meg persze az sem mindegy, milyen magas hőfokra hevítjük az olajat. Az egészre a koronát pedig a fűszerezés, azaz a sózás teszi fel, ettől lesz igazán finom a házi hasábkrumpli.

Kovászos burgonyából készül a finom sült krumpli /Fotó: Shutterstock
Kovászos burgonyából készül a finom sült krumpli /Fotó: Shutterstock

Ha azonban valami különlegeset, valami elképesztően jót és újszerűt kóstolnál, akkor próbáld ki a kovászos burgonyából készült sült krumplit! Igazi ízorgia!

Így készül a kovászos burgonya!

A kovászos burgonyához szinte ugyanazokra a fűszerekre lesz szükség, mint az uborkás változathoz. A befőttesüveg aljára kerül a tört fokhagyma, szemesbors és mustármag, a kapor és egy darab babérlevél, az egészet pedig egy-két káposztalevéllel fedjük be. Erre kerülnek a hasábokra vágott krumplidarabok, majd az egészet felöntjük 3%-os sóoldattal és pár nap alatt hagyjuk megérni.

Kovászos burgonyából készül a finom sült krumpli

Az elkészült kovászos burgonyát lecsepegtetjük és szárazra töröljük, majd először 160 Celsius-fokos olajban elősütjük és kiszedjük. Ezután feljebb emeljük a hőfokot 190 Celsius-fokra, visszatesszük az olajba a burgonyát és készre sütjük a hasábkrumplit.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.