Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Klasszikus stíriai metélt
Dödölle - az eredeti recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Epres blondie
Mákos guba
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Farsangi szalagos fánk
Babgulyás
Krémes spenótfőzelék
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Rakott zöldbab darált hússal
Tojásos nokedli fejes salátával
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Dubarry-csirkemell
Klasszikus kuglóf
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Körömpörkölt csülökkel
Mézes-mustáros csirkemell
Praktikus

Kovászos burgonyából készül a mennyei sült krumpli: ezután te sem eszed másképp

Ne uborkát, hanem burgonyát kovászolj! Mennyei lesz a sült krumpli, ha így készíted. Pofonegyszerű az elkészítése és garantált a különleges ízvilág.

A sült krumpli az egyik kedvenc köretünk, ám amilyen egyszerű, olyan nehéz tökéletesen elkészíteni. Fontos a krumpli fajtája, számít az is, hogy előfőzzük-e sütés előtt, meg persze az sem mindegy, milyen magas hőfokra hevítjük az olajat. Az egészre a koronát pedig a fűszerezés, azaz a sózás teszi fel, ettől lesz igazán finom a házi hasábkrumpli.

Kovászos burgonyából készül a finom sült krumpli /Fotó: Shutterstock
Kovászos burgonyából készül a finom sült krumpli /Fotó: Shutterstock

Ha azonban valami különlegeset, valami elképesztően jót és újszerűt kóstolnál, akkor próbáld ki a kovászos burgonyából készült sült krumplit! Igazi ízorgia!

Így készül a kovászos burgonya!

A kovászos burgonyához szinte ugyanazokra a fűszerekre lesz szükség, mint az uborkás változathoz. A befőttesüveg aljára kerül a tört fokhagyma, szemesbors és mustármag, a kapor és egy darab babérlevél, az egészet pedig egy-két káposztalevéllel fedjük be. Erre kerülnek a hasábokra vágott krumplidarabok, majd az egészet felöntjük 3%-os sóoldattal és pár nap alatt hagyjuk megérni.

Kovászos burgonyából készül a finom sült krumpli

Az elkészült kovászos burgonyát lecsepegtetjük és szárazra töröljük, majd először 160 Celsius-fokos olajban elősütjük és kiszedjük. Ezután feljebb emeljük a hőfokot 190 Celsius-fokra, visszatesszük az olajba a burgonyát és készre sütjük a hasábkrumplit.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.