Elkészítés: A tésztának többféleképpen is nekikezdhetek, úgy is, hogy egyszerre választom szét a tojásokat, és az összes fehérjét felverem, majd szétosztom 3 felé. Én így csinálom. 3 tálba kerülnek a tojások sárgái, mindegyikhez hozzáadom a szükséges anyagokat: cukrok, só, olaj, liszt, sütőpor, jól kikeverem, majd jöhetnek az ízesítők, az egyikbe kakaópor és tej, a másikba durvára tört dió és tej, a harmadikba a reszelt citrom héja.
A tepsikbe sütőpapírt teszek, és belesimítom egyenletesen a tésztát, majd előmelegített sütőben 180 C fokon pár perc alatt (5-6 perc) megsütöm, majd hagyom kihűlni, és lehúzom a papírt róla.
Mindegyik megsült tésztát hosszában elfelezem, így a két süteményhez kapok 3-3 lapot.
A széleiket 1-2 cm vastagon levágom, nem szükséges így csinálni, én csak azért csinálom, hogy ne legyen unalmas, és ezeket a tésztacsíkokat magasításnak beleteszem majd a krémbe vagy a lekvárba.
A krémhez egy edényben felforralom a tejszínt a cukorral és a vajjal, forralom 8 percig együtt, közben hozzáadom a presszókávét és a csokikat is. Legvégül lehúzom a tűzről, és a kakaóport egy pohárban elkeverem egy kevés forró tejszínes lével, így csomómentesen tudom belekeverni. Az egészet hagyom kihűlni, majd hűtőbe teszem dermedni (legjobb előző nap elkészíteni).
Ha megdermedt, géppel felhabosítom, jól kikeverem, és már tölthető is a piskótára.
Tálcára teszem az alsó lapokat, mindegyikre kerül sárgabaracklekvár, erre jönnek a tésztacsíkok, azután a csokikrém, ezután a középső lapok jönnek, erre kevesebb lekvárt rakok, majd csokikrémet, végül befedem a tetejével mindkét sütit, az egyikre csokimázat készítek, a másikra a maradék csokikrém kerül.
Grillázs mogyoró darabokkal és cicás figurákkal díszítem, és mehetnek a hűtőbe.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.