Gőz fölött összeolvasztom a vajat, a mézet, a tojásokat és a cukrot.
Langyosra hűtöm, hozzáadom az ecetet, majd a szódabikarbónával elkevert lisztet. Deszkára borítom, összegyúrom. Ha lágy a tészta, teszek még hozzá lisztet. 4 egyenlő részre osztom és egy 30x25-ös, zsírozott tepsi alján 4 lapot sütök belőle.
A krémhez először elkészítem a karamellt. A tubusos sűrített tejet egy befőttes üvegbe teszem és egy fazékba, vízbe állítva 3 órán át főzőm, amíg szép világosbarna karamell lesz belőle. Ezt érdemes egy nappal a sütés előtt elkészíteni és hűtőben pihentetni.
A pudingport megfőzöm a tejjel és a cukorral. A vajat kikeverem a porcukorral, hozzáadom a teljesen kihűlt pudingot, majd a belekeverem a karamellt és a darált diót is. A kész krémet is pihentettem a hűtőben.
Ezután abban a tepsibe állítom össze, aminek hátán sültek a lapok. Egy lapot alulra teszek, megkenem krémmel, majd így folytatom mindegyikkel, a tetejére kém kerüljön. Hagyom állni egy napig, addig megpuhul, akkor a széleit körben levágom, majd kockákra szeletelem.
Megjegyzés
Akinek sok a 6 lap sütése, süthet 4 lapos Marlenkát is, én elkészítettem így is, arányosan csökkentve az alapanyag mennyiségeket..
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.