Előkészítés: Az élesztőt 1 dl langyos tejjel és a mokkacukorral elkeverjük, felfuttatjuk. A lisztet egy nagyobb tálba szitáljuk.
Elkészítés: A liszt közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztős tejet, hozzákeverünk a szélekről egy kevés lisztet, azaz kovászt készítünk, letakarjuk konyharuhával, és meleg helyen 15 percig kelesztjük. Közben habosra keverjük a vajat/margarint a cukorral, egy csipet sóval, a tojássárgákkal és a tojással, beledolgozzuk a megkelt tésztába, hozzáadjuk a tejfölt, a maradék langyos tejet, és még annyi langyos vizet, hogy jó lágy tésztát kapjunk. Konyharuhával letakarjuk, 30 percig kelesztjük. A tésztát laza kézmozdulattal átkeverjük-gyúrjuk. Nagyobb méretű, nem túl mély lábasban felforrósítunk 2 ujjnyi olajat. Kevés tésztát nyomózsákba teszünk (vagy erősebb nejlonzacskóba, a hegyét kis résnyire kivágjuk), és az olaj fölött diónyi nagyságú gömböcskéket nyomunk ki belőle - ezért hívják „tolófánknak”. Késsel vagy ollóval elvágjuk-metsszük a tésztát, és úgy, hogy fel ne spricceljen, egyenesen az olajba segítjük. A jócskán megduzzadt fánkokat mindkét oldalukon aranybarnára sütjük, papírkendőre szedjük, és így tovább, amíg a tészta el nem fogy. A fánkocskákat tálra púpozzuk, megszórjuk vaníliás porcukorral. A szilvalekvárt egy kevés vízzel vagy vörösborral felforrósítjuk, és külön tálkában kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.