Elkészítés: A tésztához az élesztőt felfuttatjuk a meleg cukros tejben, majd hozzákeverjük a lisztet, a cukrot, sót, a 2 tojást és az olvasztott vajat. Fényesre dagasztjuk, majd meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
A töltelékhez a gesztenyéket hideg vízben feltesszük főni, majd forrás után további fél óráig főzzük. Ha megfőtt, akkor egyszerre néhány szemet a vízből kivéve még melegen megpucolunk. A gesztenyéket villával vagy robotgéppel összetörjük, majd cukorral (és ízlés szerint rummal) ízesítjük. Olvasztott vajat keverünk hozzá.
Ha a töltelék kihűlt, akkor az ujjnyi vastagra kinyújtott tésztára kenjük, és meghintjük fagyasztott áfonyával. Feltekerjük, több helyen villával megszurkáljuk, és megkenjük tojással.
Előmelegített sütőben 45 percig aranybarnára sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.