A vajat, a lisztet, a porcukrot, a mandulalisztet, a tojást, és az aromát robotgépben összedolgozzuk, hogy tésztát kapjunk.
Akkora lappá nyújtjuk, hogy nagyobb, kerek pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a 12 korongot, és kibéleljük vele a formákat. Húzzuk a tésztát jól a szélére, hogy eléggé magas legyen a tészta.
A tészta alját szúrkáljuk meg villával.
30 percre a hűtőbe tesszük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
Közben a marcipánt finomra reszeljük. Ez úgy lehetséges, hogy mélyhűtőbe tartjuk 24 órán át. A cukrot és a vajat hozzákeverjük, jó krémes állagú lesz.
A tojásokat egyenként beledolgozzuk, a lisztet is belekeverjük.
A formákat a hűtőszekrényből kivesszük, és a sütőben elősütjük 10 percig. Hagyjuk kicsit hűlni,majd megtöltjük a töltelékkel a kosarakat.
Mindegyikre 5-6 szem áfonyát halmozunk.
A sütő középső rácsán kb 15 percig sütjük, vagy amíg a tészta széle egy kissé meg nem barnul.
A kis töltött kosarakat a formából kivesszük,és papírral bélelt tányérkákra helyezzük, majd így szervírozzuk. Tejszínhabot kínálunk melléje.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.