Elkészítés: A lisztet keverjük össze a sütőporral, egy csipet sóval, majd adjuk hozzá a vajat (vagy sertészsírt), és morzsoljuk össze. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, majd adjuk hozzá a tojást, 1 evőkanál vizet, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze.
Ezután nyújtsuk ki a tésztát, majd béleljük ki vele a piteformát. Tegyük be a hűtőbe 15 perce, hogy kellően lehűljön.
Ezután vegyük ki a tésztát a hűtőből, majd tegyünk rá egy nehezékkel (pl. rizzsel, babbal..) megtöltött sütőpapírt. Helyezzük be a sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 20 percig. Ezután vegyük ki, távolítsuk el a sütőpapírt a nehezékkel együtt. Az elősütött tésztát ezután tegyük vissza a sütőbe, és 10-15 perc alatt süssük készre.
A sütőből kivéve a formában hagyjuk teljesen kihűlni mielőtt megtöltenénk.
Az áfonyát keverjük össze a barna cukorral és a vaníliás cukorral, majd tegyük be a mikróba, és a legmagasabb fokozaton 2-3 perc alatt melegítsük össze (én közben óvatosan átkevertem, hogy az áfonya ne törjön össze). Ezután hűtsük ki teljesen.
A mascarponét keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom levével és reszelt héjával. A habtejszínt verjük fel közepesen kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük össze a mascarponekrémmel.
A teljesen kihűlt tésztát helyezzük egy tortatálra, majd kanalazzuk bele a mascarponés-habos krémet. Ezután kanalazzuk rá a lecsepegtetett áfonyát.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.