Elkészítés: 1. A piskótához a tojásfehérjét nem túl kemény habbá verjük. A sárgáját kihabosítjuk a cukorral, belekeverjük a tojásfehérjét és a lisztet. Sütőpapírral kibélelt formában, 160 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Lehúzzuk a papírt az aljáról, visszatesszük a formába, kihűtjük.
2. A zselatinlapokat hideg vízbe tesszük 5 percre. Kicsavarjuk, majd pici vízzel felöntve kis lángon, kevergetve felolvasztjuk, pár percre félretesszük hűlni.
3. Az áfonyát megmossuk, leszárazzuk, botmixerrel pürésítjük, félretesszük.
4. A tejszínt kemény habbá verjük,majd hozzákeverjük kézi habverővel a tejfölt, a porcukrot és az áfonyapürét. Ekkor kóstoljuk meg, ha nem elég édes, még adjunk hozzá cukrot.
5. A krémből vegyünk ki 2-3 evőkanálnyit, és keverjük el a zselatinnal, majd adjuk a krémhez, és alaposan keverjük el.
6. Öntsük a krémet a kihűlt piskótaalapra, és 1 éjszakára, de min. 4-5 órára tegyük hűtőbe. Tetejét friss áfonyaszemekkel rakjuk ki tálalás előtt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.