Elkészítés: Mély tálban a tojást a szódavízzel elhabarjuk, és beleszórjuk a fűszereket. Ezután a liszttel egészen simára keverjük. 15 percig hagyjuk állni, addigra a liszt megduzzad. Közben az almákat megmossuk, kicsumázzuk, és héjastul lereszeljük, majd gyorsan - hogy ne barnulhasson meg - hozzákeverjük a tésztához, amelynek galuskamassza sűrűségűnek kell lennie. Legalább háromujjnyi olajat forrósítunk, amelybe apránként, teáskanállal beleszaggatjuk az almás masszát. Fedő alatt sütjük. A kis puffancsok sülés közben megnőnek. Ha az alsó felük pirosra sült, megfordítjuk, de most már fedő nélkül sütjük tovább őket. A felesleges olajat lecsöpögtetve, meleg tálra rakjuk, és fahéjas porcukorral kínáljuk. Nagyon olcsó és egyszerű édesség.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.