Elkészítés: Az almát a 2 kanál lekvárral, a 2 kanál vízzel, a reszelt citromhéjjal, ízlés szerinti cukorral és fahéjjal felforraljuk, 3-4 percet párolunk, majd egy kis vízzel feloldott keményítővel bekeverjük és zseléssé főzzük (kb. 3 perc). Hagyjuk hűlni (langyosodni).
A piskózához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét nagy fokozaton kemény habbá verjük, majd beleöntjük a sárgáját, a fahéjat és a cukrokat is. Folyamatosan működtessük a robotgépet, nem állhatunk le vele. Majd kb. 5 perc múlva jöhet a 3 kanál víz, majd a gép fokozatát visszavéve a lisztet is adagolhatjuk. Akkor jó a tésztánk, ha buborékok jelennek meg a felszínén. Még a bekeverése előtt készítsük elő a sütőnk legnagyobb tepsijét, amit béleljünk ki sütőpapírral. Öntsük bele, majd egyengessük el a tésztát.
180 fokos előmelegített sütőben süssük készre. Kb. 15-20 perc a sütési ideje, de 15 percig ne nyitogassuk a sütőt. Tűpróbával ellenőrizzük, ha nem tapad rá a massza jó.
Nedvesítsünk be egy konyharuhát és szórjuk meg nagyon apró diómorzsalékkal. Ha kész a piskóta, fordítsuk rá, a papírral fölfelé, majd óvatosan húzzuk le róla. A nedves konyharuha segítségével szorosan tekerjük fel, majd hagyjuk a ruhában hűlni.
Nem kell, hogy teljesen hideg legyen, hanem langyosan kitekerjük, megkenjük az almatöltelékkel, majd megszórjuk az előre pörkölt apóra tört dióval. Szorosan feltekerjük, kézzel körben óvatosan megnyomkodjuk, hogy szépen összetapadjon, befóliázzuk, és betesszük a hűtőbe egy kicsit megdermedni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.