Elkészítés: A zsíradékon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát. Megszórjuk fűszerpaprikával, rátesszük az összevagdalt savanyú káposztát.
Egy kis vizet ráöntve néhány percig pároljuk. Ezután hozzáadunk annyi langyos vizet, hogy félig ellepje a káposztát, beletesszük a babérlevelet, a köménymagot, valamint 2 húsleveskockát, és fedő alatt párolni kezdjük.
Közben a kolbász bőrét lehúzzuk, karikára vágjuk. Néhány darabot félreteszünk belőle. Az almát meghámozzuk, cikkekre vágjuk.
Ha a káposzta már félpuhára főtt, belekeverjük a kolbászt és az almát, és a teljes puhulásig csendesen főzzük.
Végül a tejföl felét fél dl vízzel és a liszttel simára keverve ráöntjük a káposztára, kevergetve még 5 percig főzzük.
Tálalás előtt a tetejére rakjuk a félretett
kolbászkarikákat, és a megmaradt tejföllel meglocsoljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.