Elkészítés: A vajat a liszttel összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojássárgáját, a porcukrot, a sütőport, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a sót, jól összegyúrjuk. A tésztát 30 percre betesszük a hűtőbe pihenni.
Ez idő alatt az almákat megpucoljuk, és a legnagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Jól kinyomkodjuk (a levét megisszuk), beízesítjük a cukorral és a fahéjjal. Pár percig állni hagyjuk, majd újra kinyomkodjuk.
Elővesszük a tésztát, és 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk. 4 db 10 centi átmérőjű tortácska formába nyomkodjuk. Elosztjuk benne a fahéjas almát, majd a maradék tésztából derelyevágó segítségével kivágott csíkokból rácsot mintázunk a tetejére.
180 fokos sütőben alsó-felső lángon 20-25 percig sütjük. Kihűtjük.
A tetejét porcukorral (esetleg fahéjas porcukorral) megszórva tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.