Előkészítés: A mélyhűtött leveles tésztát hagyjuk kiengedni. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, négybevágjuk, magházukat kiemeljük, a gerezdeket további szeletkékre vágjuk.
Elkészítés: Az almát kis lábosban, kis lángon, gyakran kevergetve, a cukorral, a kukoricaliszttel, a citromlével és a fahéjjal puhára főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Előmelegítjük a sütőt 230 C- fokra (gázsütő 4-5. fokozat). A tésztát széltében félbevágjuk. Az egyik felét visszatesszük a hűtőszekrénybe, a másikat 30 centiméteres oldalú négyzetté nyújtjuk, amit négy egyforma négyzetre vágunk. 1 evőkanál vízzel felverjük a tojást, és megkenjük vele a tésztát. Minden tésztadarabra ráhalmozzuk az almás töltelék egynyolcadát, majd a tésztadarabot átlósan félbehajtjuk, és a széleit összenyomkodjuk. Kivajazunk egy sütőlemezt, rátesszük a papucsokat, és a hűtőszekrénybe helyezzük. A tészta és a töltelék másik feléből is négy „papucsot” csinálunk. A tojással megkenjük a papucsokat, és a sütőben aranysárgára sütjük (kb. 20 perc). Fémrácson hagyjuk hűlni. Közben elkészítjük a cukormázat: kis tálban összekeverjük a szitált porcukrot 1 evőkanál vízzel, és kanállal a papucsokra csurgatjuk. Ha megkötött, tálalhatjuk a tésztát.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 darab: 371 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.