Elkészítés: A tészta alapanyagait összegyúrjuk, majd 2 részre osztjuk, 2-3 órát pihentetjük a hűtőszekrényben.
Az almát meghámozzuk, lereszeljük a durva reszelőn egy keverőtálba, hagyjuk állni, majd a felesleges levet kifacsarjuk, összekeverjük a reszelt citromhéjjal, cukorral (a mennyiség attól függ, hogy mennyire savanyú az alma), s darált dióval, locsolunk rá egy kevés rumot.
Kivajazunk, kilisztezünk egy tepsit. Az egyik kinyújtott tésztát belesimítjuk a tepsibe, szórunk rá grízt, rásimítjuk a tölteléket, megszórjuk fahéjjal. Ráborítjuk a másik kinyújtott lapot, megnyomkodjuk, villával megszurkodjuk, megkenjük tojással.
Betoljuk az előmelegített sütőbe, kb. 20 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, tetszés szerinti formára szeleteljük. Porcukrot szórunk rá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.